sunnuntai, 20 lokakuun

Petosella sijaitseva asunto-osakeyhtiö vaatii muun muassa selvittämään, mikä yhteisö hankkeen takana on. Yhtiö vaati aiemmin kaupunkia perumaan myöntämänsä poikkeamisluvan.

Kuopiolainen taloyhtiö on valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuteen Petosella sijaitsevan liikerakennuksen muuttamisesta moskeijaksi.

Kuopion asemakaavapäällikkö teki huhtikuussa päätöksen, jolla myönnettiin poikkeamislupa liikerakennuksen muuttamisesta uskonnonharjoittamiseen tarkoitetuksi rakennukseksi.

Syyskuussa jätetyssä valituksessa vaaditaan selvittämään, mikä yhteisö hankkeen takana on ja mistä se saa rahoituksensa.

Valituksen mukaan kyse on turvallisuudesta ja siinä muistutetaan Kuntaliiton ohjeista päätöksenteon pohjaksi tehtävästä ennakkoarvioinnista. Valittajien mukaan arvioinnissa pitäisi olla mukana myös turvallisuusarvio Supolta.

Kuopion kaupunkirakennelautakunnan hallinto-oikeudelle antamassa vastauksessa todetaan, että valitus on hylättävä virheellisesti laadittuna.

Kaupungin mukaan valittaja ei esimerkiksi ole esittänyt valituksessaan vaatimuksia. Lisäksi valituksen perustelut kohdistuvat liikerakennuksessa toimivan yhteisön uskontoon eikä kaupungin tekemään päätökseen asiassa.

Asemakaavapäällikön tekemässä poikkeamislupaharkinnassa on tutkittu vain rakennuksen soveltuminen uskonnonharjoittamiseen soveltuvaksi tilaksi. Käyttötarkoitus mahdollistaa minkä tahansa uskontoryhmän toimimisen rakennuksessa.

Vastinetta käsitellään kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 23. lokakuuta.

Aiempi vaatimus kaupungille poikkeamisluvan hylkäämisestä

Sama asunto-osakeyhtiö vaati loppukesästä, että asemakaavapäällikön tekemä poikkeamislupapäätös oikaistaan ja lupa hylätään.

Perusteena oli, että moskeija lisää yleistä rauhattomuutta, sen käyttäjät pysäköivät taloyhtiön vieraspaikoille sekä meluaminen hiljaisuuden aikaan.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta hylkäsi elokuussa oikaisuvaatimuksen.

Tiloiltaan yksi Suomen suurimmista moskeijoista aloitti toimintansa maaliskuussa. Aiemmin rakennuksessa on toiminut muun muassa yökerhoravintola.

Rakennus sijaitsee alueen yhden pääkadun, Pitkälahdentien varrella. Valituksen tehnyt taloyhtiö sijaitsee tien toisella puolella.

Jaa.
Exit mobile version