torstai, 19 syyskuun

Vähentämistarve on noin 90 henkilötyövuotta. Kuopio on laskenut, että henkilöstökuluissa olisi mahdollista säästää nykytasoon verrattuna viisi miljoonaa euroa vuodessa.

Kuopio on päättänyt aloittaa koko kaupungin henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Asiasta päätettiin iltapäivällä järjestetyssä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Yt-neuvottelut aloitetaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Kaupungin palveluksessa oli viime vuoden lopussa noin 3 840 työntekijää. Heidän lisäkseen kaupunki työllistää sivutoimisesti noin 230 henkilöä, esimerkiksi kansalaisopistossa ja kaupunginteatterissa. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Vähentämistarve on 90 henkilötyövuotta, ja sillä tavoitellaan noin viiden miljoonan euron vuotuisia säästöjä nykytilanteeseen verrattuna. Säästöjen odotetaan syntyvän jo ensi vuoden aikana.

Kaupungin mukaan vähennykset pyritään toteuttamaan tehtäviä ja toimintaa uudelleen järjestämällä. Työntekijöitä on jäämässä myös eläkkeelle. Mahdollista kuitenkin on, että henkilöstöä irtisanotaan tai osa-aikaistetaan.

Päätös tehtiin kaupunginjohtaja Soile Lahden esityksen mukaan. Lahti perusteli Ylelle viime viikolla antamassaan haastattelussa, miksi lisäsäästöjä tarvitaan:

Talouden pitäisi olla tasapainossa jo vuonna 2027

Koko henkilöstöä koskevissa yhteistoimintaneuvotteluissa on kyse lisäsäästöistä, jo aiemmin päätettyjen toimien lisäksi.

Kuluvan vuoden tilinpäätösennuste on tällä tietoa jäämässä noin 24 miljoonaa euroa alijäämäiseksi ja kaupungin tavoitteena on, että talous olisi tasapainossa kolmen vuoden kuluttua.

Sen saavuttamiseksi Kuopio on käynnistänyt talouden tasapainotusohjelman, jolla haetaan yhteensä 35 miljoonan euron säästöjä.

Vaikutukset näkyvät muun muassa kouluverkossa. Kaupunginvaltuusto linjasi keväällä, että jos koulut alittavat valtuuston asettamat raja-arvot, käynnistetään lakkautusprosessi.

Jaa.
Exit mobile version