keskiviikko, 22 toukokuun

Alkukuusta tehdyssä kuntotarkastuksessa kävi ilmi, että vauhtimäessä on vakavia vaurioita ja sortumavaara.

Kuopion kaupunki jatkaa Puijon K90-hyppyrimäen käyttökieltoa. Kuopion liikuntapalveluesihenkilö Antti Riekkisen mukaan käyttökielto koskee kaikkia hyppyrimäkiä, kunnes tarkastustyö valmistuu kesäkuussa.

Aiemmin tehdyssä kuntotarkastuksessa kävi ilmi, että vauhtimäessä on vakavia vaurioita ja sortumavaara. Kaupunki tiedotti asiasta viime perjantaina.

Mäki aiheuttaa turvallisuusuhan hyppyrimäen välittömässä läheisyydessä. Vauhdinottomäen väliaikainen käyttökielto jatkuu kunnes lisätutkimukset, laskelmat ja korjausehdotukset on tehty. Tarkastustyön on tarkoitus valmistua kesäkuussa.

Puijon hiihtoseuran mäkijaoston toiminta on vaakalaudalla

Puijon hiihtoseuran mäkijaostossa ei ole ratkaistu, miten harjoittelu järjestetään, jos mäki on käyttökiellossa kesällä. Puijon hiihtoseurassa on kolme jaostoa: ampumahiihto, maastohiihto sekä mäkihyppy ja yhdistetty.

– Nyt yhden jaoston toiminta on täysin vaakalaudalla. Suurin huolenaihe on, että ei pystytä tarjoamaan harrastajille toimintaa, mäkijaoston puheenjohtaja Pauliina Kuisma sanoo.

Kuisman mukaan harjoittelumahdollisuuksia voisi järjestää myös seurayhteistyöllä Siilinjärven Ponnistuksen kanssa, mutta vain pienissä hyppyrimäissä.

– Siilinjärvellä on kolme kesällä käytettävää hyppyrimäkeä, joista K21 on suurin. Talvikäytössä on lisäksi K42.

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Mika Kojonkosken mukaan tavoitteellisessa huippu-urheilussa täytyy päästä joka päivä mäkeen. Kuopion vaihtoehtoina hän näkee Lahden tai Viron Otepään.

– Jos mäet ovat poissa käytöstä koko kesän, ei Kuopiossa voi olla keskittymää. Se ei ole kuitenkaan vaihtoehto, että täällä harjoitellaan muuten ja lähdetään hyppäämään muualle.

Kojonkoski on luottavainen, että ratkaisut löytyvät myös pahimmassa mahdollisessa tilanteessa.

– Odotetaan varsinaista raporttia ja katsotaan, voidaanko harjoittelua aloittaa pienemmässä mäessä. Edetään turvallisuus edellä ja tiedostaen, että alueella liikkuu myös paljon kuntoilijoita.

Kieltoalue on rajattu

Kaupungin tiedotteen mukaan kieltoalue rajoittuu hyppyrimäkien keulalta Puijon Majan piha-alueen reunaan saakka. Puijon kuntoportaat ovat vaara-alueen reunalla, mutta kuntoportaiden alapäässä voi liikkua turvallisesti.

Kaupungin mukaan Puijon alueen hiihtoladuille hyppyrimäestä ei ole vaaraa, joten hiihtäjät voivat liikkua alueella normaalisti.

Kaupunki on merkinnyt kieltoalueen huomionauhoin, aidoin ja kieltokyltein.

Huhtikuun alussa aloitetussa tarkistustyössä havaittiin, että hyppyrimäen liimapuupilareissa on rakenteellisia vaurioita. Lisäksi vaurioita ja halkeamia on teräsjäykistysten ja liimapuupilarien liitoksissa sekä liimapuurakenteissa.

Uutinen päivitetty 16. toukokuuta 2024 kello 13.52: lisätty Puijon hiihtoseuran mäkijaoston puheenjohtajan ja kaupungin liikuntapalveluesihenkilön kommentit.

Uutinen päivitetty 16. toukokuuta 2024 kello 19.02: lisätty Mika Kojonkosken kommentit.

Jaa.
Exit mobile version