lauantai, 19 lokakuun

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 54-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen. Miehellä on myös aiempia tuomioita seksuaalirikoksista.

Kuopiossa naisia viime keväänä toistuvasti ahdistellut mies on tuomittu yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi yhteensä seitsemään seksuaaliseen ahdisteluun. Teot tapahtuivat huhti-toukokuun aikana, pääosin päiväsaikaan, ja kaksi jopa saman päivän aikana.

Kaikki teot kohdistuivat yleisellä paikalla tekijälle entuudestaan tuntemattomiin naisiin yllättäen. Mies kiisti teot oikeudessa.

Tuomittu on 54-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka lähestyi naisia erityisesti linja-autopysäkeillä. Mies oli kertonut, että hänellä oli vaimo ja lapsia, mutta alkanut sitten yhtäkkiä kosketella keskustelukumppaniaan olkapäästä, rinnoista tai takapuolesta. Osaan tapauksista liittyi myös seksuaalisia puheita.

Mies oli esimerkiksi ajanut bussipysäkillä olleen naisen betonisen bussipysäkin nurkkaan ja alkanut tehdä tälle seksuaalisia ehdotuksia. Mies ehdotti naiselle seksiä ja hotelliin menemistä, sekä kosketteli hänen takkiaan rintojen kohdalta. Ahdistelu oli päättynyt vasta bussin tuloon, jolloin nainen oli päässyt pois tilanteesta.

Mies oli myös seurannut naisia kaupungilla, mikä käräjäoikeuden mielestä osoitti sinnikästä pyrkimystä seksuaalisten tekojen tekemiseen. Ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset olivat kieltäneet miestä tai pyytäneet tätä lopettamaan tekonsa, mutta sillä ei ollut ollut vaikutusta.

Tekijällä useita tuomioita seksuaalirikoksista

Käräjäoikeuden mukaan mies oli tehnyt teot aiemmin saamansa ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaikana. Pohjois-Savon käräjäoikeus oli tuominnut miehen vuoden 2023 tammikuussa ehdolliseen vankeuteen muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdeksästä seksuaalisesta ahdistelusta.

Miehellä on myös tuoreempia tuomioita seksuaalirikoksista samassa käräjäoikeudessa. Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut hänet tänä vuonna jo kahdesti: toukokuussa yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja elokuussa vuoden ehdottomaan vankeuteen. Käräjäoikeus otti tuomiot huomioon rangaistusta alentavana tekijänä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan neljälle naiselle kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 4 300 euroa. Mies velvoitettiin myös korvaamaan oikeudenkäyntikuluja vajaat 8 500 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version