perjantai, 25 lokakuun

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi pelaajan keskiviikkona syytä epäillä -perusteella.

Keijo Salokangas,

Markku Malinen

Poliisi epäilee Kuopion Palloseuran pelaajaa raiskauksesta.

Poliisin mukaan epäilty raiskaus on tapahtunut Kuopiossa sunnuntaina 13. lokakuuta. Kuopion Palloseura voitti miesten jalkapallon Suomen mestaruuden seuraavana lauantaina. Epäilty on nigerialaishyökkääjä Paul Ogunkoya, joka on pelannut Kuopiossa päättyneen kauden ajan.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut pelaajan keskiviikkona syytä epäillä -perusteella. Yle ei ole tavoittanut pelaajaa kommentoimaan rikosepäilyä. KuPSin toimitusjohtaja Tomi Erola kertoo Ylelle tekstiviestillä, ettei hän kommentoi tapahtunutta.

Epäiltyä oikeudessa edustaa asianajaja Matti Reinikainen, joka on myös KuPSin hallituksen jäsen. Reinikaisen mukaan pelaaja kiistää syyllisyytensä. Asianajaja kertoo, että seura sai tietää raiskausepäilystä sunnuntai-aamuna 20. lokakuuta. Edellisenä iltana KuPS voitti Suomen mestaruuden. Ogunkoya pelasi lauantaina HJK:ta vastaan.

Itä-Suomen poliisilaitos kertoi keskiviikkona saaneensa ilmoituksen epäillystä raiskausrikoksesta Kuopiossa päätösottelua edeltäneenä viikonloppuna.

Julkaisemme epäillyn nimen tässä vaiheessa muiden henkilöiden poissulkemiseksi. Lisäksi rikosepäily on vakava ja kyseessä on erittäin seuratun lajin mestarijoukkueen pelaaja.

Raiskausepäilystä kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Tapauksessa on nostettava syyte 14. tammikuuta 2025 mennessä.

Artikkelia päivitetty 24.10.2024 kello 15.58: Lisätty Matti Reinikaisen antamat tiedot.

Artikkelia päivitetty: 24.10.2024 kello 16:05: Korjattu Ogunkoyan nimen kirjoitusasu.

Jaa.
Exit mobile version