lauantai, 19 lokakuun

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen pitää uutista surullisena ja yllättävänä.

Viivi Koivistoinen,

Pirjo Auvinen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoo kansanedustaja Pekka Aittakummun (kesk.) ilmoituksen perussuomalaisiin loikkaamisesta tulleen yllätyksenä.

– Tämä on tietysti surullinen, harmillinen uutinen ja yllättävä uutinen. Minulla ja muulla puoluejohdolla ei ollut mitään tietoa tästä etukäteen. Saimme tiedon tästä noin minuuttia tai kahta ennen tiedotustilaisuuden alkua, Kurvinen kertoo.

Aittakumpu antoi Helsingin Sanomille keskustakriittisen haastattelun noin viikko sitten. Kurvisen mukaan hän tai muu johto ei kuitenkaan nähnyt haastattelussa viitteitä loikkaan.

Kurvisen mukaan on kuitenkin ollut yllättävää, että Aittakumpu äänesti ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Taviolle (ps.) luottamusta viime viikon tiistaina, mutta äänesti kuitenkin hallituksen epäluottamuksen puolesta.

Oppositiopuolue SDP esitti epäluottamusta Taviolle ja koko Orpon hallitukselle.

– En osannut odottaa tällaista uutista. Aittakummulla oli iso vierasryhmäkin kotipuolesta Helsingissä pari viikkoa sitten, ja siellä hän pyysi minua puhumaan omille vierailleen. Sai kuvan, että hän on ihan tyytyväinen vaikutusmahdollisuuksiinsa keskustan eduskuntaryhmässä, Kurvinen kommentoi.

Aittakumpu perusteli loikkaansa perussuomalaisilta saamallaan vastakaiulla. Hän kertoi tiedotteessaan saaneensa enemmän vastakaikua esimerkiksi Yleä, Elokapinaa, sateenkaari-ideologiaa sekä Suomen kielen, kulttuurin ja suomalaisen elämäntavan puolustamista koskevissa kysymyksissä.

Kysyttäessä mahdollisista lisävuodoista keskustan riveistä perussuomalaisiin, korostaa Kurvinen keskustan puolueryhmän jäsenten ”vapaita käsiä” etiikkaan tai yksilön moraaliin liittyvissä kysymyksissä.

– Meillä on perinteisesti ollut tällainen omantunnon linja. Puolueessa on liberaalimmin ajattelevia, ja sitten meillä on ikään kuin perinteisemmin ajattelevia henkilöitä. Se on ollut linja keskustalla satakaksikymmentä vuotta, ja se linja jatkossakin pitää, Kurvinen toteaa.

Jaa.
Exit mobile version