keskiviikko, 23 lokakuun

Maanlaajuinen sähkökatko alkoi Kuubassa perjantaina, kun vikatila saaren suurimmalla voimalaitoksen lamautti koko Kuuban sähköverkon.

Kuubassa sähköt ovat palautuneet noin 70 prosentille maan väestöstä, kertoi maan energiaministeriö tiistaina paikallista aikaa. Ministeriö lisäsi tekevänsä töitä sen eteen, että sähköt saadaan palautettua kaikille.

– Oli jo aikakin. Ilman tuuletinta olen nukkunut huonosti useita päiviä, kertoi maan pääkaupungissa Havanassa asuva Magalis Manzano, 81.

Maanlaajuinen sähkökatko alkoi Kuubassa perjantaina. Valot sammuivat kautta maan, kun vikatila saaren suurimmalla voimalaitoksen lamautti koko Kuuban sähköverkon.

Tilannetta vaikeutti entisestään viikonloppuna maan yli pyyhkäissyt hirmumyrsky Oscar, joka iski Kuubaan sunnuntaina ykköskategorian myrskynä. Maan presidentti Miguel Diaz-Canel kertoi tiistaina myrskyn uhrimäärän nousseen kuudesta seitsemään.

Kuuba kärsii myös talouskriisistä, joka on asiantuntijoiden mukaan pahin sen jälkeen, kun Neuvostoliitto romahti ja sen tuki Kuuballe loppui. Maassa on puutetta polttoaineesta, ruuasta, lääkkeistä ja vedestä.

Jaa.
Exit mobile version