tiistai, 22 lokakuun

Kuuban pääkaupunkiin oli maanantaina saatu palautettua noin puolet sähköistä koko maata koetelleen sähkökatkon jälkeen.

Kuubassa viikkoja kestäneet sähkökatkot ovat yhä jatkuneet maanantaina.

Maan sähköverkko romahti uudelleen sunnuntaina sen jälkeen, kun sitä oli saatu jonkin verran korjattua viikonlopun aikana. Perjantaina alkanut sähköverkon totaalinen romahdus johtui viasta Kuuban suurimmalla sähköntuotantolaitoksella.

Maanantaina valtionmedia Cubadebate kertoo, että pääkaupunki Havannassa on onnistuttu palauttamaan noin puolet sähköistä.

Korjauksia on osaltaan vaikeuttanut maanantaina saarivaltioon rantautunut hirmumyrsky Oscar, joka heikkeni pian rantautumisensa jälkeen trooppiseksi myrskyksi.

Viikonloppuna saarivaltiolla nähtiin pienimuotoisia protesteja, jotka vastustivat viikkoja kestäneitä häiriöitä sähkönjakelussa. Presidentti Miguel Diaz-Canel kommentoi asiaa sanoen, etteivät maan viranomaiset tule suvaitsemaan levottomuuksia maassa, joka on ajautunut pahimpaan talouskriisiin sen jälkeen kun maata avokätisesti tukenut Neuvostoliitto romahti 90-luvun alussa.

Diaz-Canel katsoi lausunnossaan, että sunnuntaina kaduille protestoimaan lähteneiden pontimena eivät olleet pelkästään sähköttömyys ja heikot elinolot, vaan ulkomaiset kansankiihottajat ja vastavallankumouksellinen toiminta.

Jaa.
Exit mobile version