maanantai, 23 syyskuun

Poliisin mukaan viime vuonna järjestetyissä Epäjohdonmukaisten tanssiaisissa ei muun muassa ollut tarpeeksi järjestystä ylläpitäviä henkilöitä.

Kuusamossa viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyjen Epäjohdonmukaisten tanssiaisten järjestäjä Mikko Levón on tuomittu sakoilla kokoontumisrikkomuksesta. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Jari Heikkilän mukaan tapahtumassa laiminlyötiin muun muassa sen turvallisuutta. Esimerkiksi järjestystä ylläpitäviä henkilöitä ei ollut tarpeeksi.

Poliisi arvioi, ettei lopputulokseen pyritty tieten tahtoen, vaan järjestäjällä oli hyvää tahtoa ja pyrkimys saada asiat järjestymään. Heikkilän mukaan tahallisuuden osuus ei siis ollut kovin suuri, mikä otettiin huomioon rangaistusta määriteltäessä.

– Ongelmaksi tuli kenties kokemattomuus tällaisten tapahtumien järjestämisessä. Pyrkimys ei ollut tietoisesti ja tahallaan lähteä tälle tielle, vaan asiat nyt vain kehittyivät siihen suuntaan, Heikkilä sanoo.

Sakon suuruutta Heikkilä ei kuitenkaan kommentoi.

Poliisi päätti tapauksen tutkinnan alkukesästä. Epäjohdonmukaisten tanssiaisia oltiin järjestämässä toista kertaa tämän vuoden elokuussa, mutta poliisi eväsi viime hetkellä luvan tapahtuman järjestämiseen vedoten muun muassa puitteisiin tapahtuman turvallisuudessa.

Jaa.
Exit mobile version