sunnuntai, 27 lokakuun

Kyseinen kuva on Getty Images -kuvapankista eikä siinä tiedettävästi ole käytetty tekoälyä.

Nordean perjantaina sosiaalisessa mediassa julkaisema ja lauantaina usean sanomalehden kannessa ollut mainos on herättänyt sosiaalisessa mediassa keskustelua, onko kuvituksessa käytetty tekoälyä.

Nordean asuntolainaan vanhempainvapaan ajaksi ylimääräisiä lyhennysvapaita mainostavassa kampanjassa pääroolissa on vauva, jolla on molemmissa jaloissaan kuusi varvasta. Sormien määrä ei kuvasta suoraan näy, mutta niitä voi tulkita olevan neljä per käsi.

Generatiivisella tekoälyllä toteutetuilla kuvilla on usein ongelmia sormien ja varpaiden määrässä. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse siitä, kertoo Nordean tili Facebookiin julkaistun mainoksen kommenteissa.

– Kuva on aito, ylimääräiset sormet ja varpaat tunnetaan polydaktyliana. Nordea vaalii monimuotoisuutta, ja myös kuvamaailmassamme voi näkyä ihmisiä, joilla on erilaisia identiteettejä, taustoja ja toimintakyvyn ulottuvuuksia, Nordea kirjoittaa.

Keskisuomalainen uutisoi aiheesta perjantaina ja sai Nordealta vahvistuksen, että kyseinen kuva on Getty Images -kuvapankista eikä siinä ole käytetty tekoälyä.

Nordean mukaan kuva on valittu sillä perusteella, että siinä on rauhallinen, nukkuva vauva, joka sopii mainoksen viestiin.

Getty Imagesta löytyy useita kuvia samasta vauvasta, ja niissä kaikissa on kuusi varvasta. Valokuvaaja Crystal Bolinin kuvat on ladattu palveluun alkuvuonna 2022. Tekoälysovellukset alkoivat yleistyä vasta tämän jälkeen.

Jaa.
Exit mobile version