maanantai, 7 lokakuun

Stora Enson mukaan yhtiö tekee yhteistyötä aliurakoitsijan kanssa, jotta Oulun projektityömaalla työskennelleet henkilöt saisivat korvauksen.

Metsäyhtiö Stora Enson rakennustyömaalla Oulun Nuottasaaressa on ilmennyt Teollisuusliiton mukaan vakavia puutteita ulkomaalaisten työntekijöiden kohtelussa.

Asiasta uutisoi perjantaina ensimmäisenä Kaleva.

Teollisuusliitto syyttää Stora Ensoa välinpitämättömyydestä palkkasotkun selvittämisessä. Nuottasaaren tehtaan laajennustyömaalla Stora Enson aliurakoitsijana toimiva suomalaisyhtiö Andritz on käyttänyt omana aliurakoitsijanaan slovakialaista yritystä, QSE Groupia.

Teollisuusliiton mukaan QSE Group on jättänyt noin neljänkymmenen ulkomaalaisen työntekijän palkkoja maksamatta touko–heinäkuun ajalta.

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen kertoo, että työntekijöillä on saatavia yhteensä lähes 300 000 euroa.

– Oulussa on täysi neuvotteluvalmius asiassa. Stora Enson pitäisi nyt ottaa kaunis lusikka käteen ja alkaa toimia, kuten yhteistyösopimuksessa on aikanaan sovittu. Työmaa pitää palauttaa toiminnaltaan tasolle, jossa sen kuuluu olla, Turja Lehtonen sanoo Ylelle.

Lehtonen sanoo Stora Enson toimivan välinpitämättömästi työntekijöitä kohtaan. Yhtiö ei ole Lehtosen mukaan mitään sen eteen, että työntekijät saisivat puuttuvat palkat.

Stora Enso: Yhteistyötä tehdään

Oulun projektityömaan tapauksessa Stora Enso on huolehtinut sopimusvelvoitteensa sisältäen palkanmaksun Andritzin suuntaan ajallaan, kertoo yhtiö lauantaina julkaisemassa tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan QSE Groupin työvoimaan liittyvät epäselvyydet tulivat Stora Enson tietoon elokuussa 2024.

– Stora Enso on tehnyt yhteistyötä Andritzin kanssa, jotta Oulun projektityömaalla Andritzin aliurakointiyritykselle työskennelleet henkilöt saisivat korvauksen työmaalla tehdystä työstä. Tämä selvitystyö on kesken ja toivomme mahdollisimman nopeaa ratkaisua tähän valitettavaan tapaukseen, tiedotteessa todetaan.

Alihankkijayhtiö Andritz pahoittelee julkaisemassaan tiedotteessa tilannetta, jossa QSE Groupin työntekijöiltä on jäänyt palkat saamatta.

– Olemme hoitaneet kaikki sopimukselliset velvoitteemme QSE Groupia kohtaan ja tukeneet heitä ylimääräisellä maksulla heinäkuussa. Tämän lisäksi kolmas osapuoli on pyynnöstämme suorittanut pistokoemaisesti tarkastuksia eikä huomautettavaa ollut.

Tiedotteessa todetaan, että Andritz on yrittänyt tavoittaa QSE Groupin johtoa selvittääkseen palkkasaatavien tilanteen, mutta ei ole vielä onnistunut siinä.

Muokattu 5.10. kello 13.15: Juttua täydennetty Stora Enson ja Andritzin tiedotteilla.

Jaa.
Exit mobile version