tiistai, 8 lokakuun

Poliisi pyrki estämään väkijoukkoa marssimasta maan parlamenttitaloa kohti, jolloin se käytti mielenosoittajiin kyynelkaasua.

Ainakin kymmenen poliisia ja kolme mielenosoittajaa on loukkaantunut Albanian pääkaupungissa Tiranassa mielenosoituksessa, jossa vaadittiin maan vasemmistolaisen pääministerin Edi Raman eroa.

Tuhansia ihmisiä kokoontui maanantai-iltana Tiranan kaduille opposition järjestämiin mielenosoituksiin. AFP:n mukaan väkijoukko marssi Raman puolueen toimistolle, jossa rakennuksen ovi ja pääministerin kuva sytytettiin tuleen.

Poliisi pyrki estämään väkijoukkoa marssimasta maan parlamenttitaloa kohti, jolloin se käytti mielenosoittajiin kyynelkaasua.

Kaikkiaan mielenosoittajia vastaan oli komennettu noin tuhat poliisi Tiranan kaduille.

Oppositio syyttää hallitusta hiljentämisestä

Mielenosoitus järjestettiin viikko sen jälkeen, kun opposition edustajat protestoivat oppositiopoliitikon saamaa vankeustuomiota vastaan. Protestina opposition jäsenet kantoivat tuolinsa parlamentista ja sytyttivät ne tuleen.

Oppositio on syyttänyt Ramaa tuomion junailusta ja maan hallitusta korruptiosta sekä opposition hiljentämispyrkimyksistä. Mielenosoittajat protestoivat myös maan entiselle pääministerille Sali Berishalle langetettua kotiarestia. Taustalla ovat Berishaan kohdistuneet korruptioepäilyt, jotka hän on kiistänyt ja sanonut väitteitä poliittisiksi.

Edeltävät kolmet vaalit voittanut Rama on toiminut maan pääministerinä vuodesta 2013 lähtien.

Lähteet: AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version