lauantai, 18 toukokuun

Rukalla juhlivat kertovat, että rinteessä näkyy usein pienessä maistissa olevia, mutta ei örveltäjiä. Levillä rinteeseen pääsi humalainen seurue, jonka lasku tallentui videolle.

Muutaman alkoholiannoksen nauttiminen ei vielä estä laskettelua, ajattelevat ainakin Rukalla Spring Break -tapahtuman aikaan haastatellut ihmiset. Tapahtuma keskittyy juhlimiseen ja after ski -tapahtumiin.

– Kyllä sitä pystyy ottamaan, mutta tuleehan se raja jossakin vastaan. Itse on tiedettävä missä, sanoo sotkamolainen Tuure Harju.

Mikkeliläinen Jere Kupiainen ajattelee, että laskettelemaan voi vielä mennä, kun voi kävellä suoraan ja tietää mitä tekee.

Katso jutun pääkuvan videolta lisää ihmisten kommentteja aiheesta.

Humalassa laskettelu nousi esiin, kun silminnäkijä kuvasi Levillä huhtikuun puolivälissä videon, jossa ryhmä silminnähden humalaisia laskettelijoita tuli riskialttiilla tyylillä alas. Tuolloin Leviltä kerrottiin, että vuorossa oli tavallista vähemmän turvallisuudesta huolehtivia ski patroleita koulutusviikonlopun takia.

Ruka-keskuksen turvallisuudesta vastaava ski patrol -tiimin esihenkilö Teemu Torvinen sanoo että rinteeseen voi lähteä samassa kunnossa kuin auton rattiin.

Spring Breakin aikaan Rukalla oli lisätty vuorossa olevien rinneturvallisuutta valvovien ski patrolien määrää. He esimerkiksi tarjosivat kyytiä, jos hissijonossa joku vaikutti olevan sellaisessa kunnossa, että laskettelemaan ei kannattaisi lähteä.

– Hisseihin ei voi päästää ihmistä, joka on selkeästi humalassa, Torvinen sanoo.

Hänen mukaansa asiakkaat yleensä ymmärtävät hyvin tilanteen, kun henkilökunta kehottaa lopettamaan laskemisen. Suurin osa muutenkin tietää itse, milloin on laskettelukunnossa ja milloin ei, mutta joskus virhearvioita sattuu.

Tamperelainen Ira Olkkonen sanoo, että Spring Breakin aikaan maistissa laskettelevia näkyy.

– Kyllä siellä vauhti voi olla päällä.

Mikkeliläinen Sami Haapiainen sanoo, että varsinaista örveltämistä hän ei ole nähnyt.

– Kaikki eivät kyllä selvin päin ole.

Oululainen Meeri Lappalainen arvelee, että on muutaman kerran itse lasketellut hieman humalassa, mutta onneksi mitään ei ole sattunut.

Ruka on panostanut etenkin lapsiperheisiin. Suurimman osan kautta juhlijoiden määrä on melko vähäinen, joten Spring Break on poikkeusviikonloppu Rukalla.

– Tykkään, että nuorisollekin on tapahtumia. Vaikka nautitaan alkoholia, hirveän iloisella meiningillä viikonloppu yleensä menee. En lähtisi yhdestä viikonlopusta ongelmaa tekemään, Rukan Teemu Torvinen sanoo.

Levin turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi kommentoi Ylelle pääsiäisen aikaan, että Levillä alkoholinkäyttö näkyy etenkin vapun aikaan.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors kommentoi samassa jutussa, että alkoholi ei kuulu rinteeseen.

Jutun videota on korjattu 21.4. kello 14.40: Videolla yhden haastateltavan paikkakunta oli väärin.

Jaa.
Exit mobile version