perjantai, 18 lokakuun

Kun uutisankkuri loukkasi nilkkansa, hän ei arvannut, että se johtaisi samana iltana tajuttomuuteen ja alastomana pihanurmelta heräämiseen.

Elämäni moka -juttusarjassa julkisuudesta tuttu ihminen kertoo nolosta virheestään. Tällä kertaa mokansa paljastaa uutisankkuri Keijo Leppänen.

”Pelasin vitossarjan lentopalloa, ja meillä oli harjoitukset jossain koulun salissa Perkkaalla Espoossa. Hyppäsin verkolle ja putosin kaverin jalan päälle. Nilkka vääntyi tosi pahasti, ja harjoitukset loppuivat siihen paikkaan. Kipu oli kova ja jalka kävelykelvoton.

Apua piti saada, mutta oli jo myöhäinen ilta ja virka-aika pitkästi ohi. Onneksi vanha ystäväni Aki Hintsa asui ihan lähellä. Tietenkin sitä soitetaan lääkärikaverille, kun jotain sattuu.

Aki tuumasi, että tule käymään, katsotaan nilkkaa, hän laittaa saunan päälle. Vaimon kanssa ajoimme Akin asunnolle Espoon Iirislahteen, ja minä nilkutin sisälle ja saunaan.

Saunassa Aki tuumasi, että kyllä jalka sellaisessa kunnossa on, että se pitää leikata. Juttelimme niitä näitä niin kuin aina saunoessa ja taisimme siinä pohtia, että onkohan minulla vakuutusta. No, eihän se siinä saunassa selvinnyt.

Mutta sitten menin kysymään sen kriittisen kysymyksen, jota ei olisi pitänyt kysyä.

Kysyin Akilta, miten hän käytännössä leikkaa nilkan. Se oli huono kysymys. Hän ei tainnut saada sanottua muuta kuin että tuosta se pitää avata ja sitten en muuta muistakaan.

Pyörryin ihan kunnolla. Aki sanoi, että yhtä syvässä koomassa hän oli nähnyt vain kuolleita. Se ei ollut mikään pieni tajunnanmenetys vaan pyörtymisen parasta A-ryhmää.

En herännyt saunassa enkä saunan eteisessä vaan alastomana asunnon pihanurmella, kun Aki heitti vettä päälleni. Siinä minä räpiköin itseni hereille ja kysyin jotain, että mitäs täällä on tapahtunut. Matkasta saunasta ulos en muista mitään, vaikka Aki oli ottanut kainaloiden alta kiinni ja vetänyt niin, että kantapäät olivat varmaan kolisseet kynnyksiin.

Eihän sitä tajuttomana osannut hävetä, vaikka muistan, että asunnon piha oli aika auki rantaa kohti. Siihen olisi hyvin saattanut haukilahtelaisia vuorineuvoksia osua rantabulevardille ja katsella, että mikähän show täällä on menossa.

Meidän molempien onni oli, että tämä tapahtui vuonna 1994 eikä meistä kumpikaan ollut vielä kovinkaan tunnettu eikä eletty kännykkäkameroiden aikaa. Muuten olisi saattanut todistusaineistoa löytyä vaikka Seiskasta.

Pari päivää myöhemmin Aki leikkasi nilkan, ja se on ollut siitä lähtien kunnossa. Minä opin, että vakuutusyhtiöltä voi kysyä, että kai korvaatte tämän leikkauksen, mutta enää en kysy lääkäriltä, miten operaatio tehdään.”

Keijo Leppänen vieraili Puoli seitsemän -ohjelmassa torstaina 17.10. Katso koko lähetys tästä:

Jaa.
Exit mobile version