sunnuntai, 19 toukokuun

Liitto toivoo, että kaupunki vaihtaa koko nurmen uuteen. Pelit saataisiin kentälle takaisin kuitenkin myös vaihtamalla uusittu tekonurmen pala vanhaan.

Viime viikon perjantaina Palloliitto ilmoitti, ettei Lahden Reipas voi pelata lauantain ottelua Järvenpään palloseuraa vastaan. Syyksi Palloliitto ilmoitti Kisapuiston uusitun tekonurmen. Tekonurmi oli vaihdettu toisen maalin edustalta.

Palloliitto kokoontui käsittelemään asiaa tarkemmin maanantaina aamupäivällä. Liitto päätti, ettei kentällä voi pelata Naisten Ykköstä eikä Miesten Kakkosta.

Uusi nurmi on epäreilu pelaajille

Palloliiton olosuhdepäällikkö kävi tutkimassa tekonurmikenttää viime lauantaina, kertoo Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström. Tarkastuksen perusteella liitto katsoo, että tekonurmen vaihto on tehty hyvin. Ongelmana on, että nyt toisen maalin luona oleva nurmi on täysin erilaista kuin muu kenttä.

Sekä nurmikenttiä että tekonurmikenttiä paikataan jatkuvasti, eivätkä paikat ole estäneet pelaamista. Lundströmin mukaan Kisapuiston ongelmana on vaihdetun alueen koko.

– Tekninen peruste päätökselle oli, että alue on merkittävän iso. Nukan tiiviys, korkeus ja laatu ovat erilaisia. Kentän jousto ja pallon käyttäytyminen siinä on erilaista.

Palloliiton johtopäätös on, ettei kentällä pelaaminen ole tasapuolista pelaaville joukkueille.

Seuraavaksi Palloliiton lisenssiyksikkö pitää kokouksen, jonka jälkeen se osoittaa, missä siirrettyjä pelejä voidaan pelata.

Tekonurmi olisi pitänyt vaihtaa aika päiviä sitten

Lundström kertoo, että päätös oli jatkumoa sille, ettei kenttää ole huollettu tarpeeksi. Jo aikaisemmin liitto on kieltänyt, ettei kentällä pelata liigapelejä tai maaotteluita.

– Kenttä on seitsemän vuotta vanha ja erittäin kovassa käytössä. Kentän kunto on heikentynyt, Lundström sanoo.

Yksi vaihtoehto olisi tuoda uuden tekonurmialueen paikalle vanha nurmi. Nurmi on kulunut, mutta Lundströmin mukaan silloin tekninen ongelma poistuisi ja pelejä voitaisiin pelata.

– En ota kantaa siihen, onko se hölmöläisten hommaa.

Lundström huomauttaa, että yleensä Kisapuiston tapaisten kenttien tekonurmi olisi hyvä vaihtaa 2–3 vuoden välein. Palloliiton toive on, että koko kentän tekonurmi vaihdettaisiin.

Vanha nurmi ei mene hukkaan, koska se sopii käytettäväksi alemmille kilpailutasoille toisaalla, sanoo Lundström.

Liitto kuitenkin ymmärtää, ettei vaihtaminen käy käden käänteessä, koska se vaatii sille osoitetun budjetin sekä kilpailuttamisen. Lopullinen ratkaisu jää Lahden kaupungille.

Jaa.
Exit mobile version