lauantai, 18 toukokuun

Torniolaista sosiaali- ja terveysministeriä Kaisa Juusoa on arvosteltu rajusti julkisuudessa. Ministerin tueksi on asettunut myös perussuomalaisten Lapin piiri.

Perussuomalaisten Lapin piiri antaa täyden tukensa julkisuudessa arvostellulle ja opposition epäluottamuksen kohteeksi joutuneelle sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusolle.

Piirin puheenjohtaja Jari Hast sanoo, että luotto omaan ministeriin on ollut alusta asti ”sataprosenttinen” ja sellaisena myös pysyy.

– Oppositiolla on näköjään tavoite käydä kaikki perussuomalaiset ministerit läpi ja esittää jokaiselle vuorollaan epäluottamusta, Hast toteaa viitaten perussuomalaisten ministereiden Wille Rydmanin ja Riikka Purran aiemmin saamiin epäluottamuslauseisiin.

Hastin mukaan Lapin perussuomalaisilta riittää myös ymmärrystä hallituksen tekemiin leikkauksiin, joita pidetään välttämättöminä.

Perussuomalaisten lappilainen kansanedustaja Sara Seppänen ei ota kantaa Juuson kohua aiheuttaneeseen lausuntoon sosiaalityön miljoonasäästöistä, joista ministeri ei ollut tietoinen.

Sen sijaan Seppänen korostaa, että Juusolla on omiensa vankkumaton tuki vaikeita säästöpäätöksiä tehdessä nyt, kun valtiontaloudessa on jättimäinen rahoitusvaje.

– Tilanne on erittäin hankala. Sosiaali- ja terveysministeri tekee parhaansa tässä vaikeassa tilanteessa. Nämä sopeutustoimet on pakko tehdä, Seppänen painottaa.

Viime päivinä esimerkiksi SDP ja Keskusta ovat arvostelleet sosiaali- ja terveysministeriä tietämättömyydestä, kun tämä kertoi HS:lle yllättyneensä 100 miljoonan leikkauksista sosiaalihuoltoon.

Jaa.
Exit mobile version