sunnuntai, 6 lokakuun

Viikonlopun sää vaihtelee lumi- ja vesisateesta auringonpaisteeseen. Lauantai on päivistä aurinkoisin. Sunnuntaiksi saapuu uusi sadealue ja samalla etelään virtaa lämmintä ilmaa.

Viikonlopun sää on vaihtelevaa. Mukaan mahtuu niin lumi- ja vesisadetta kuin myös aurinkoista ja hyvää ulkoilusäätä, kertoo Ylen meteorologi Elias Paakkanen.

Tänään perjantaina Lapissa liikkuu sateita, jotka Pohjois-Lapissa tulevat lumena. Lunta voi päivän aikana kertyä jopa yli kymmenen senttimetriä ja ajokeli muuttuu huonoksi, Inarissa jopa erittäin huonoksi.

Maan etelä- ja keskiosassa on poutaista ja monin paikoin aurinkoista. Aurinkoisinta on länsirannikolla ja idässä. Aurinko tulee esiin myös Lounais-Lapissa kun Lapin yllä oleva matalapaine etenee päivän aikana kohti itää.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä on myös mahdollisuus nähdä revontulia. Pilvisyystilanne on Suomessa suotuisa, sillä monin paikoin on selkeä taivas.

Yön aikana matalapaine väistyy ja lauantai on laajalti aurinkoinen ja poutainen koko maassa. Pohjoisessa lämpötila on viiden asteen molemmin puolin, eteläisimmässä Suomessa päästään yli kymmeneen asteeseen. Luvassa on hyvää ja poutaista ulkoilusäätä laajalti koko maassa, Paakkanen kertoo.

Sunnuntaina lännestä saapuu uusi matalapaine, joka tuo sateita maamme keskivaiheille ja Lappiin. Sadealueen pohjoisreunassa sade tulee enimmäkseen lumena ja eteläreunassa vetenä.

Samalla sunnuntaina lämmin lounaistuuli vahvistuu ja se tuo lämpimämpää ilmaa maan etelä- ja keskiosiin. Näillä alueilla lämpötila on kymmenen asteen yläpuolella, etelässä voidaan päästä jopa 14 asteeseen. Pohjois-Lapissa jäädään nollan tienoille.

Jaa.
Exit mobile version