perjantai, 4 lokakuun

Plan pyrkii estämään pakkoavioliittoja sekä tarjoamaan hätäapua ja koulutusta kriisialueiden lapsille ja nuorille.

Joka kuudes lapsi elää konfliktialueilla, ja maailmassa on meneillään arviolta 120 aseellista konfliktia. Näin sanoi lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen ohjelmajohtaja Annukka von Kaufmann Ylen aamussa.

Planin tuore raportti selvitti maailman tyttöjen tilaa. Raporttiin haastateltiin noin 10 000:ta 15–24-vuotiasta tyttöä ja poikaa. Konflikteissa heille kaikille oli yhteistä turvallisen arjen särkyminen.

– Koulutus on katkennut, he ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan, monet ovat joutuneet eroon perheistään, ja raportin mukaan monella on pulaa ruoasta, vedestä ja sähköstä. Tytöt kohtaavat seksuaalista väkivaltaa, kun raiskaukset valitettavasti ovat sodankäynnin väline. Lapsiavioliittojen riski kasvaa, ja poikia värvätään taistelijoiksi.

Humanitäärinen apu ei aina pääse perille, mutta Plan on kuitenkin pystynyt tarjoamaan sekä hätäapua että koulutusta, sanoo von Kaufmann. Plan on pyrkinyt turvaamaan tytöille muun muassa kuukautissuojien saannin ja estämään lapsiavioliittoja.

YK arvioi, että maailmassa on 300 miljoonaa ihmistä, jotka tarvitsevat humanitääristä apua. Siksi siitä ei saa leikata, ja Suomenkin on edistettävä rauhanneuvottelujen aloittamista, katsoo ohjelmajohtaja.

Jaa.
Exit mobile version