sunnuntai, 6 lokakuun

Sadattuhannet mielenosoittajat vaativat tulitaukoa Gazaan sodan vuosipäivän lähestyessä.

Useissa Euroopan kaupungeissa järjestetään lauantaina Palestiinaa tukevia mielenosoituksia, Gazan sodan kestettyä maanantaina 7. lokakuuta jo vuoden ajan.

Laajoja protesteja on suunniteltu lauantain ja maanantain väliselle ajalle muun muassa Lontoossa, Berliinissä, Pariisissa sekä Roomassa. Suurin osa protesteista järjestetään lauantaina.

Useiden maiden turvallisuusviranomaiset ovat ilmoittaneet kohonneesta valmiustilasta suurissa kaupungeissa, väkivaltaisten mielenosoitusten tai mahdollisten terroriuhkien varalta.

Lontoon Russel Squarelle oli lauantaina puolenpäivän aikaan kokoontunut tuhansia poliisin valvomia mielenosoittajia. Osa mielenosoittajista kertoi protestoivansa yrityksiä ja instituutioita, kuten Barclays-pankkia tai British Musemia vastaan, koska he katsovat näiden ”osallistuneen Israelin rikoksiin”.

Äärijärjestö Hamas teki viime vuoden lokakuun 7. päivänä yllätyshyökkäyksen Israeliin Gazan kaistalta käsin. Hyökkäyksessä kuoli 1 200 israelilaista, ja noin 250 ihmistä joutui panttivangeiksi.

Isku myös käynnisti nyt jo lähes vuoden kestäneen verisen sodan, jossa on lokakuun alkuun mennessä kuollut yli 40 000 ihmistä.

Lähde: AP

Jaa.
Exit mobile version