lauantai, 21 syyskuun

Äänekoskelainen Lenni Toikkanen, 13, vastaanotti presidentti Alexander Stubbin myöntämän hengenpelastusmitalin eilen Jyväskylässä.

Tasavallan presidentti on myöntänyt tänä vuonna viisi hengenpelastusmitalia, ja 13-vuotias Lenni Toikkanen pokkasi yhden niistä eilen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä palkitsemistilaisuudessa.

Suolahdessa asuva Toikkanen oli toissa vuoden keväällä tätinsä ja tämän miehen luona käymässä Konginkankaan Kalaniemessä Äänekoskella, kun palkitsemiseen johtanut vaaratilanne sattui.

Lenni Toikkanen oli läheisen lammen rannalla tätinsä miehen Jari Pilvisen ja perheen spanielinpennun Ruutin kanssa, kun pentu kipitti lammen jäälle ja molskahti veden varaan.

Jari Pilvinen onnistui pelastamaan koiran vedestä, mutta jää petti hänen allaan eikä hän päässyt omin voimin pois lammesta.Toikkanen ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi vaan pelasti tätinsä miehen hengenvaarallisesta tilanteesta.

Tuolloin 11-vuotias poika heitti Pilviselle ensin avuksi heinäseipään, mutta pelastautuminen ei onnistunut sen avulla. Sitten Toikkanen löysi rannalta köyden, jonka yhden pään hän heitti sukulaismiehelleen ja sitoi toisen pään puuhun.

Toikkasen täti Arja Pilvinen teki presidentille esityksen hengenpelastusmitalin myöntämisestä rohkealle pojalle. Hänen äitinsä Maarit Polmio, kertoo sukulaisten jo ajatelleen, että esitys ei johtanut mihinkään.

Yllättäen tänä syksynä Lenni Toikkanen saikin tiedon siitä, että tasavallan presidentti on myöntänyt hänelle mitalin.

Palkitsemistilaisuudessa Jyväskylässä todettiin muun muassa, että ”Toikkanen pelasti hengenvaarassa olleen ihmisen osoittaen erityistä rohkeutta ja neuvokkuutta oman turvallisuutensa vaarantaen”.

Kalle Pallonen jututtaa Lenni Toikkasta Radion Suomen alueellisessa aamulähetyksessä huomenna keskiviikkona aamukahdeksan jälkeen.

Jaa.
Exit mobile version