maanantai, 23 syyskuun

Taipalsaarelta löydettiin hukkunut kuutti maanantaina ja Rantasalmelta tiistaina. Molemmat kuutit hukkuivat kuhaverkkoon.

Kaksi kuuttia on löytynyt kuhaverkkoon hukkuneina, Metsähallitus tiedottaa. Metsähallitukselle ilmoitukset hukkumisista tekivät kalastajat.

Maanantaina 2.9. Taipalsaarella verkoista löytyi hukkuneena alle metrin mittainen norppa. Kyseessä oli siis todennäköisesti tämän vuoden kuutti.

Tiistaina kuollut saimaannorppa löytyi Rantasalmen Haukivedeltä. Pyydykseen hukkunut saimaannorppa oli tänä vuonna syntynyt hyväkuntoinen uroskuutti, jolla oli painoa 21 kiloa ja pituutta 95 senttiä.

Tänä vuonna syntyneistä kuuteista on löytynyt kuolleena jo 22 yksilöä. Yhteensä Metsähallituksen tietoon on tullut kuluvan vuoden aikana 36 kuollutta norppaa.

Kuolemat hidastavat kannan kasvua

Saimaannorpan kanta on kasvanut. Havaittu kuolleiden suuri määrä voi hidastaa kannan elpymistä, sillä vain osa kuolleista saimaannorpista tulee Metsähallituksen tietoon.

Edellisen kerran hukkuneesta saimaannorpasta uutisoitiin maanantaina. Kyseessä oli viime viikon lopulla rysästä löytynyt nuori saimaannorppanaaras. Estokalterillinen rysä oli kalastusrajoitusten mukainen.

Kuhaverkot, joista kuolleet saimaannorpat tällä viikolla löytyivät, olivat myös Saimaalla kalastukseen käytettäväksi sallittuja.

Pyydykset sijaitsivat kalastusrajoitusalueella, jossa saimaannorpan suojelun takia verkkokalastus on kiellettyä 15.4.–30.6. välisenä aikana. Norpille vaarallisimpien pyydystyyppien käyttö on kiellettyä rajoitusalueella ympäri vuoden.

Jaa.
Exit mobile version