sunnuntai, 20 lokakuun

Synnytystoiminta siirtyy Lohjalta Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin.

Lohjan sairaalan synnytystoiminnan lopettamisen aikataulu on vahvistunut. Uudenmaan erikoissairaanhoidosta vastaava HUS-yhtymä kertoo asiasta tiedotteessaan.

HUS valmistelee synnytysstoiminnan siirtoa HUSin muihin synnytyssairaaloihin siten, että synnyttäjiä otetaan vastaan Lohjalla keskiviikkoon 27. marraskuuta kello 8 saakka.

HUSin tavoitteena on, että synnytystoiminta siirtyy Lohjalta Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin kokonaisuudessaan 1. joulukuuta.

HUSin yhtymähallitus päätti 6. toukokuuta lakkauttaa Lohjan sairaalan synnytystoiminnan. Sairaalan kätilöt ovat vastustaneet siirtymistä HUS-yhtymän isompiin synnytysyksiköihin.

Tiedotteessaan HUS kertoo, että henkilöstöä koskevista vaihtoehdoista ja ratkaisuista neuvotellaan yhdessä järjestöjen kanssa koko HUSin henkilöstöä koskevissa yhteistoimintaneuvotteluissa. Yhteistoimintaneuvottelut ovat kesken.

Lohjan kaupunki on valittanut HUS-yhtymän päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Kaupunki vaatii muun muassa asian uutta valmistelua sekä täytäntöönpanon kieltämistä.

Jaa.
Exit mobile version