sunnuntai, 19 toukokuun

Asukasyhdistyksen tilaisuudessa vieraillut liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne katsoo nyt tarkasti, miltä näyttävät maaväylät Ruotsiin.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne ei vielä lupaa rahoitusta Hämeenlinnan Moreeni-Ristikankaan uudelle liittymälle.

Moottoritien uusi liittymä on tällä hetkellä merkitty tulevien investointikohteiden listalle. Rahoitus sille ei tosin vielä ole päätetty.

Ranne toppuutteli kysymystä, aikooko valtio rahoittaa uuden liittymän rakentamista.

– Meillä on hallitusohjelmassa miljardien infrahankkeita etenemässä. Ensin on kuitenkin budjettiriihi, ja tiedämme, että taloustilanne on äärimmäisen tiukka, Lulu Ranne sanoi.

Posti suunnittelee uuden logistiikkakeskuksen rakentamista. Se tulisi mahdollisesti Hämeenlinnaan. Moreeni-Ristikankaan rakentaminen tukisi logistiikkakeskuksen toimintaa.

Tämä puoltaisi valtion väylärahojen investointia liittymään, ja sen myöntää myös Ranne.

Liikenne- ja viestintäministeri Ranne tapasi tiistaina kansalaisia Hämeenlinnan keskikaupungin asukasyhdistyksen tilaisuudessa.

Ranne kertoi keskustelevansa puolustusvoimien edustajien kanssa esimerkiksi tieverkon tilasta.

Liikenneministerin katseen kohteena on erityisesti Ruotsiin vievän tiestön kunto. Käytännössä tämä tarkoittaa maaväylän ylläpitämistä kriisin aikana.

– Meidän infran pitää olla valmis kaikenlaisiin tilanteisiin. Ei vain siihen rauha-aikaan, vaan myös poikkeustilanteisiin. Haemme yhdessä puolustusvoimien kanssa tärkeimpiä kohteita, mihin voimme yhdessä satsata, Ranne sanoi.

Väyläasioiden lisäksi Ranteen työlistalla on tänä keväänä taksiuudistuksen korjailu. Ministeriössä valmistellaan parhaillaan lakiuudistusta, joka lähtee lausuntokierrokselle vapun aikoihin.

Jaa.
Exit mobile version