perjantai, 5 heinäkuun

Ukkosta voi olla luvassa kaakossa, mutta suurimmilta osin ukkosrintama jää Venäjän puolelle.

Maanantaille povatut runsaat ukkoskuurot jäävät kokematta, sillä kyseinen säärintama jää suurimmaksi osaksi Venäjän puolelle. Viikko alkaa siitä huolimatta epävakaana.

– Jokaisena päivänä sataa jossain päin Suomea, kertoo Ylen meteorologi Elias Paakkanen.

Maanantaina sateet painottuvat maan keskiosiin ja pohjoiseen, ja vettä voi tulla paikallisesti reippaastikin. Kaakkois- ja itäosissa Suomea saattaa ukkostaa, mutta muuhun maahan ukkosta ei ole luvassa.

Kaakossa maanantai poikkeaa muusta maasta myös lämpötilansa osalta, sillä helleraja rikkoutui siellä tänään. Muualla maassa lämpötila pysyttelee 20 asteen molemmin puolin.

Tiistaina sadetta nähdään pääasiassa pohjoisessa. Lapissa vettä voi tulla jopa yli 20 milliä. Etelässä on sen sijaan jopa poutaista. Lämpötilat pysyvät 20 asteen molemmin puolin, joskin sateisessa pohjoisessa ne tippuvat lähemmäs 15 astetta.

– Nyt on alkamassa hieman viileämpi jakso, mutta ei kuitenkaan kylmä tai kolea, Paakkanen sanoo.

Keskiviikkona edes kaakossa ei päästä yli 20 asteen lämpötilan. Päivästä on tulossa hieman tiistaita viileämpi, mutta dramaattista muutosta lämpötilassa ei ole kuitenkaan luvassa. Pohjoisessa lämpötilat pysyvät 15 asteen paikkeilla.

Keskiviikkona sateita on luvassa myös etelään ja itään. Täyttä varmuutta tästä ei kuitenkaan ole, kuten aiemmin ennustetun myräkänkin kanssa nähtiin.

– Kesällä sateet on kuuromaisia, minkä takia niiden ennustaminen ei ole niin helppoa. Suomi on myös kahden ilmamassan rajapinnassa, joten pienikin heilahdus ennusteessa voi saada sateet siirtymään ihan eri paikkaan aiempaan ennusteeseen verrattuna, Paakkanen selittää.

Jaa.
Exit mobile version