lauantai, 12 lokakuun

Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Jasmin Granholm sanoo, että Pohjanmaalla on noin parikymmentä kateisiin jäänyttä. Vielä ei osata sanoa, kenelle käsi kuuluu.

Toholammin maastosta viime lauantaina löytynyt käsivarsi ei ole 20 vuotta sitten kadonneen Pekka Tuukkasen. Näin arvioi Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto.

– Tällä hetkellä ei ole epäilystä siitä, että kyseessä olisi Tuukkanen.

Luoto ei perustellut sen tarkemmin, miten Keskusrikospoliisi on arvioon päätynyt.

Tapausta on seurattu runsaasti julkisuudessa. Tuukkanen katosi Perhon ja Kinnulan välisellä maantiellä aamun tunteina heinäkuussa 2004. Etäisyyttä maantieltä Toholammille on noin 80 kilometriä.

Poliisin mukaan paikalta ei löytynyt muita ihmisen jäänteitä. Käsivarren löysi alueella lenkkeillyt henkilö. Paikkaa tutkittiin viikonvaihteessa myös ruumiskoiran avulla.

Käsivarsi on toimitettu oikeuslääketieteelliseen tutkimukseen. Poliisi suorittaa asiassa kuolemansyyntutkinnan. Tällä hetkellä ei asiassa epäillä rikosta.

Korpitietä pitkin kadoksiin

41-vuotias Tuukkanen katosi jäljettömiin Keski-Pohjanmaan Perhon ja Keski-Suomen Kinnulan välisellä maantiellä varhain aamulla 26. heinäkuuta 2004. Hän oli istunut iltaa miesporukassa Hiilingin kylässä Kinnulassa sijaitsevassa talossa.

Kesken illanvieton Tuukkanen päätti lähteä kävelemään kotiinsa Perhoon, jonne oli matkaa yli 40 kilometriä. Kinnulasta Perhoon johtava maantie on suurelta osin sorapäällysteistä korpitaivalta.

Viimeinen varma havainto Tuukkasesta tehtiin puoli kuuden aikaan aamulla, jolloin tuttu perholainen kuorma-autoilija ohitti hänet soratiellä. Tuukkanen eli yksinäisen miehen elämää, eikä hänellä ainakaan pitänyt olla vihamiehiä tai selvittämättömiä asioita, jotka olisivat johtaneet mahdollisesti henkirikokseen.

Asiaan yhdistettiin aikoinaan myös Perhosta pian katoamisen jälkeen löydetty harmaan Honda Accord -merkkinen poltettu ja hajotettu henkilöauto. Se oli ilmoitettu Pietarsaaresta luvatta käyttöön otetuksi.

Korpitaipaleelta Tuukkanen päätyi lopulta jonnekin, josta häntä ei ole sittemmin löydetty.

Tuukkasen katoamista on käsitelty runsaasti julkisuudessa. Tuukkasen kohtaloa käsiteltiin muun muassa Kadonneet -ohjelmassa vuonna 2010.

Tutkimus vasta alussa

Pohjanmaan poliisin viestintäasiantuntija Jasmin Granholm sanoo, että tutkimukset käsivarresta ovat vasta alkaneet. Vielä ei voi arvioida sitäkään, kuuluuko se naiselle vai miehelle.

– On tietysti hyvin poikkeuksellista, että joku raaja löytyy maastosta. Tilanne on tällä hetkellä se, että olemme odottavaisella kannalla. Jos tulee uusia tietoja, tiedotamme tietysti heti, kun tulee lisää tiedotettavaa.

Granholm arvioi, että Pohjanmaan alueella on tällä hetkellä noin parikymmentä ihmistä, jotka ovat jääneet kadoksiin. Tiedossa on henkilöitä, jotka ovat olleet kateissa 1980-luvulta saakka.

Uutista muokattu kello 16.56: Lisätty lause ”Luoto ei perustellut sen tarkemmin, miten Keskusrikospoliisi on arvioon päätynyt.”

Jaa.
Exit mobile version