perjantai, 25 lokakuun

Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi neljä ihmistä. Loukkaantuneista kolme on sairaalahoidossa. Yhtä loukkaantunutta hoidettiin päivystyksessä.

Trondheiminstä pohjoiseen kohti Bodøtä matkalla ollut matkustajajuna suistui raiteilta Norjassa torstaina, kertoivat Norjan yleisradioyhtiö NRK sekä iltapäivälehti VG.

Onnettomuus tapahtui Finneidfjordissa Nordlandin läänissä, Bjerkan taajaman ja Mo i Ranan kaupungin välisellä rataosuudella. Norjan poliisi sai tiedon onnettomuudesta kahden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa eli kolmen jälkeen Suomen aikaa.

Onnettomuudessa kuoli yksi ihminen. Poliisi kertoo, että kuollut työntekijä oli junan veturinkuljettaja. Norjan rautatieyhtiö SJ Norge vahvistaa NRK:lle, että kuollut henkilö oli yhtiön työntekijä.

Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi neljä ihmistä. Loukkaantuneista kolme on sairaalahoidossa. Yhtä loukkaantunutta hoidettiin päivystyksessä.

Poliisin mukaan junan kyydissä oli onnettomuushetkellä 49 ihmistä. Mediatietojen mukaan raiteilta suistui yksi junanvaunu sekä veturi. Veturin perässä oli onnettomuushetkellä viisi junanvaunua.

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan uutistoimisto STT:lle, että onnettomuudessa ei ole ollut osallisena suomalaisia.

Poliisin alustavien arvioiden mukaan maansortuma aiheutti junan suistumisen

Norjan poliisin mukaan alustavat tiedot viittaavat siihen, että maansortuma olisi aiheuttanut junan suistumisen raiteelta.

VG:n ja NRK:n välittämissä kuvissa näkyy, että raiteiden päälle on tippunut suuri kivenlohkare.

Paikalle kutsuttiin geologi tutkimaan onnettomuuspaikan olosuhteita, poliisi kertoi.

– Alueella on tapahtunut maansortuma ja lisäksi on satanut jonkun verran, sanoi tutkinnanjohtaja Aril Woldmo NRK:lle.

Matkustajat kertovat: ”Sitten vain pamahti, pamahti ja pamahti”

NRK:n haastattelemat, junassa kyydissä olleet matkustajat kuvailivat tilannetta dramaattiseksi.

– Ensin oli jarrutus ja sitten tajusin, että jotain tapahtuu. Sitten vain pamahti, pamahti ja pamahti, sanoo junassa matkustanut Jan Kenneth Transeth.

Transeth kertoi Norjan uutistoimisto NTB:lle, että junassa ollut siviilipukuinen poliisi otti onnettomuuden jälkeen nopeasti johtovastuun tilanteesta.

– Autoin häntä rikkomaan ikkunat ja saamaan ihmiset ulos suistuneista vaunuista. Autoin saamaan kaksi viisi- tai kuusivuotiasta lasta ja pari naista ulos, hän kertoi.

VG on puolestaan haastatteli henkilöä, joka ajoi onnettomuuspaikan ohi sattumalta.

– Juoksimme paikalla tehdäksemme jotain, mutta jouduimme lähtemään pois, koska pelkäsimme, että vaunut kaatuisivat [rinteestä]. Se oli hyvin tuskallista, sillä emme voineet tehdä mitään, nimettömänä VG:lle puhunut henkilö sanoi.

Juttua päivitetty tuoreimmilla tiedoilla 24.10. kello 20.31. Korjattu jutun aikamuodot.

Jaa.
Exit mobile version