perjantai, 18 lokakuun

Keskisuomalainen oyj jatkaa viime vuonna käynnistämäänsä konsernin tehostamisohjelmaa. Muutoksilla tavoitellaan seitsemän miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Keskisuomalainen oyj siirtyy nykyisestä viidestä alueyhtiöstä kolmeen. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Mediakonserni Keskisuomalainen jatkaa uutismedialiiketoiminnan tehostamista.

Konserni tavoittelee viime vuonna aloitetuilla ja nyt jatkettavilla toimilla vuosille 2025 ja 2026 seitsemän miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Keskeinen muutos on se, että konserni siirtyy nykyisestä viidestä alueyhtiöstä kolmeen.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä- ja Keski-Savon sekä Etelä-Karjalan mediaryhmät muodostavat itäisen Suomen alueyhtiön. Keski-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson mediaryhmät muodostavat keskisen Suomen alueyhtiön. Pääosin Uudenmaan maakunnassa toimiva nykyinen Etelä-Suomen Media oy jatkaa kolmantena alueyhtiönä.

Uudella organisaatiorakenteella haetaan tehokkaampia toimintamalleja ja kevyempää johtamisrakennetta. Toimenpiteillä tavoitellaan 2,5 miljoonan euron säästöjä, josta kaksi miljoonaa kohdistuu henkilöstöön.

Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan muutos vaikuttaa konsernin johtamiseen ja operatiiviseen toimintaan. Hallinnolliseen puoleen kohdistuu irtisanomisia, mutta määrä ei ole vielä tiedossa. Suuria muutoksia ei kuitenkaan Kangaskorven mukaan tule.

– Emme pyri suuriin irtisanomisiin tai tehostamisiin henkilöstömäärää vähentämällä, mutta jos on selkeitä kohtia, joissa on päällekkäisyyttä ja tehottomuutta, sellaisissa teemme varmasti monenlaisia ratkaisuja.

Vesa-Pekka Kangaskorpi on toiminut Keskisuomalaisen toimitusjohtajana vuodesta 2010 lähtien. Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Kangaskorven mukaan muutos ei tule näkymään asiakkaille. Esimerkiksi lehtien lakkauttamisia ei tässä vaiheessa ole tiedossa.

Tuusulan sanomalehtipaino suljetaan

Keskisuomalainen-konsernin painopalveluyhtiö Lehtisepät oy sulkee Tuusulan sanomalehtipainon ensi vuonna ja rakentaa siihen mennessä Lahteen uuden painolaitoksen.

Tällä muutoksella yhtiö siirtyy nykyiseen kysyntään paremmin soveltuvan koneteknologian käyttöön. Yhtiö arvioi, että uuteen painoon siirtymällä saavutetaan 1,5 miljoonan euron vuosittainen säästö, josta miljoona euroa kohdistuu henkilöstöön.

Kangaskorven mukaan muutoksella saavutetaan merkittävää tehostamishyötyä, ja kokonaismiehitys laskee. Tarkat vaikutukset henkilöstöön eivät ole vielä tiedossa.

Jatkoa aiemmille säästöille

Nyt ilmoitetut muutokset ovat jatkoa tehostamisohjelmalle, jonka Keskisuomalainen oyj käynnisti elokuussa 2023.

Osana ohjelmaa esimerkiksi konsernin asiakaspalvelu ulkoistettiin aiemmin tänä vuonna.

Tehostamisohjelman seitsemän miljoonan euron vuosittaiset säästötavoitteet toteutuvat täysimääräisinä vuoden 2027 alusta.

Jaa.
Exit mobile version