keskiviikko, 3 heinäkuun

Yhdysvaltain ulkoministeriö neuvoo Saksassa olevia Yhdysvaltain kansalaisia noudattamaan erityistä varovaisuutta terrorismin uhan vuoksi.

Yhdysvaltain armeija on nostanut useiden eurooppalaisten tukikohtiensa hälytysvalmiuden toiseksi korkeimmalle tasolle, useat amerikkalaiset tiedotusvälineet raportoivat sunnuntaina.

Eri puolilla Eurooppaa sijaisevien amerikkalaistukikohtien hälytystaso on nyt ”Charlie”, ABC News ja CNN kertoivat nimeämättömiin viranomaislähteisiin viitaten. Yhdysvaltain armeijan verkkosivuilla kerrotaan, että Charlie-hälytystaso määrätään, kun ”jotain tapahtuu tai vastaanotetaan tiedustelutietoa, joka viittaa jonkinlaiseen terroristiseen toimintaan tai henkilöstöön tai tiloihin kohdistuvaan uhkaan”. Korkeinta Delta-tasoa käytetään, kun terrori-isku on tapahtunut tai sen uhka on ”välitön”.

Yhdysvaltain puolustusministeriön alainen asevoimien sotatoimialueen päämaja Euroopassa (USEUCOM) ei vahvistanut uutistoimisto AFP:lle hälytystason nostoa, mutta sanoi, että valppaina pysytään.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kommentoi, että ”johtuen useista tekijöistä, jotka mahdollisesti vaikuttavat Eurooppaan sijoitettujen yhdysvaltalaisten sotilaiden ja heidän perheidensä turvallisuuteen, Yhdysvaltain Euroopan-johto kaksinkertaistaa ponnistelunsa korottaakseen valppautta kesäkuukausina”.

Yhdysvaltain ulkoministeriö neuvoo tällä hetkellä Saksassa olevia Yhdysvaltain kansalaisia noudattamaan erityistä varovaisuutta terrorismin uhan vuoksi. Myös USEUCOM:in päämaja sijaitsee Saksassa.

Myös monet eurooppalaiset maat ovat lisänneet hälytysvalmiuttaan Moskovassa maaliskuussa tehdyn terrori-iskun vuoksi. Ranskassa valmiustasoa nostavat tämän kuun lopulla alkavat Pariisin olympialaiset, ja Saksa puolestaan isännöi parhaillaan jalkapallon EM-kisoja.

Lähde: AFP

Jaa.
Exit mobile version