keskiviikko, 26 kesäkuun

Metsä Fibren sahan lopettamisen jälkeen Merikarvia pyrkii saamaan alueelle uutta yritystoimintaa. Sahan lopetus on pikkukunnalle iso isku.

Merikarvian kunnanjohtaja Juha Vasama esittää, että kunta ostaisi Merikarvian sahan alueen tontin ja osan rakennuksista Metsä Fibreltä. Kaupan mukana tulisivat myös sähköliittymä ja muuntamo.

Asiaa käsitellään Pohjois-Satakunnassa sijaitsevan Merikarvian kunnanhallituksessa maanantaina ja valtuustossa heti juhannuksen jälkeen.

Kaupan asiakirjat tulevat julkisuuteen myöhemmin, eli kunnan maksama kauppahinta ei ole tässä vaiheessa julkinen.

Lopetus iski pikkukuntaan raskaasti

Pörssiyhtiö Metsä Group päätti talvella lopettaa Metsä Fibren Merikarvialla sijaitsevan sahan kesäkuun loppuun mennessä. Sahalla työskenteli ennen päätöstä 79 ihmistä. Heistä osa on Ylen tietojen mukaan jo löytänyt uusia töitä.

Sahan kaltaisen ison työllistäjän katoaminen oli joka tapauksessa iso asia alle 3 000 asukkaan Merikarvialla. Kunnan toiveissa on saada entiselle sahan alueelle uutta yritystoimintaa. Alue on tiettävästi herättänyt kiinnostusta.

Kaupan mukana kunnalle siirtyvät muun muassa Metsä Fibren iso valmispuuvarasto, mekaaninen verstas ja palovesipumppaamorakennukset.

Kunnan omistama kaukolämpöyhtiö Merikarvian Lämpö puolestaan on tehnyt jo päätöksen ostaa Metsä Fibreltä varavoimalaitoksen ja öljysäiliön.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Jaa.
Exit mobile version