lauantai, 19 lokakuun

Irtisanotut työntekijät olivat ostaneet työnantajan tarjoamalla edulla hygieniatarvikkeita, kuten hammastahnaa ja pesuainetta.

Teknologiayhtiö Meta on irtisanonut työntekijöitä, jotka käyttivät työnantajan tarjoamaa ruokakuponkia hygieniatarvikkeiden ostamiseen.

Ateriaedusta uutisoivat muiden muassa BBC ja Financial Times.

Instagramin, Facebookin ja Whatsappin omistava Meta oli jakanut työntekijöilleen ateriaetuja yhteensä 70 dollarin edestä.

Ateriaedusta 25 dollaria oli tarkoitettu lounaaseen, 20 dollaria aamiaiseen ja 25 dollaria päivälliseen.

Kuponkeja sai käyttää ruuan tilaamiseen Grubhubista, joka on ruoan toimittamiseen erikoistunut yritys.

Osa työntekijöistä oli ostanut työnantajan tarjoamalla edulla hygieniatarvikkeita, kuten hammastahnaa ja pesuainetta. Jotkut tilasivat ruokakupongeilla myös muita tarvikkeita, kuten viinilaseja.

Lisäksi osa työntekijöistä oli antanut edun käyttöön läheisilleen. Joissain tapauksissa työntekijät myös ylittivät sallitun 70 dollarin budjetin.

Viime viikolla Meta irtisanoi yli 30 ihmistä.

Keskustelupalvelu Blindissä käyttäjät kertoivat, että irtisanotut olivat syyllistyneet ruokakupongin väärinkäyttöön, BBC uutisoi.

Keskustelijoiden mukaan ruokakupongeilla hammastahnaa ostaneet Metan työntekijät olivat saaneet varoituksen ennen irtisanomistaan.

Monet lopettivat edun väärinkäytön varoituksen jälkeen. Siitä huolimatta heidät irtisanottiin kolmea kuukautta myöhemmin, keskustelijat kertoivat.

Meta on viime aikoina kertonut henkilöstövähennyksistä omistamissaan Whatsappissa, Instagramissa ja Reality Labsissa.

Meta ei ole kommentoinut ruokakuponkeihin liittyviä irtisanomisia.

Jaa.
Exit mobile version