sunnuntai, 7 heinäkuun

Käyttökieltojen taustalla ovat tuulen ja lumen aiheuttamat vauriot.

Metsähallituksen Luontopalvelut on tarkastanut yhteensä 33 luontokohteissa sijaitsevan riippusillan turvallisuuden. Tarkastusten johtopäätöksenä on, että kaksi silloista pysyy edelleen käyttökiellossa. Uusia käyttökieltoja ei tarvinnut vaurioiden takia määrätä.

Käyttökielto jatkuu Repoveden kansallispuistossa sijaitsevassa Lapinsalmen sillalla sekä Hossan kansallispuiston Julka-Ölkyn sillalla.

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolassa ja Hossan kansallispuisto Suomussalmella.

Lumi ja tuuli tekee tuhojaan

Repoveden silta on ollut suljettuna jo tammikuusta lähtien, koska Metsähallituksen mukaan kova tuuli voi vaurioittaa siltaa. Silta voi liikkua kovassa tuulessa voimakkaasti, minkä takia sitä täytyy tukea jäykistävillä tuulivaijereilla.

Julma-Ölkyn riippusilta Hossan kansallispuistossa sai puolestaan käyttökiellon toukokuun lopussa. Metsähallitus epäilee että talven lumet ovat tehneet siltaan vaurion, eikä sillan käyttäminen ole tällä hetkellä turvallista.

Julma-Ökyn vauriot soittivat hälytyskelloja

Metsähallituksen luontopalvelut päätti ottaa riippusillat tarkastukseen juuri Julma-Ölkyn sillan vaurioiden paljastuttua.

Tarkastuksen kuluessa kolmaskin silta otettiin hetkellisesti pois käytöstä.

Kyseessä oli Sotajoen riippusilta Hammastunturin erämaassa. Silta avattiin kuitenkin jo kesäkuun lopulla uudestaan retkeilijöiden käyttöön.

Käyttökieltojen pituus vielä auki

Metsähallituksen mukaan kahden käyttökiellossa olevan sillan avaamisesta tiedotetaan myöhemmin. Aikaisemmin metsähallitus kertoi, että Repoveden silta avataan aikaisintaan elokuun lopulla.

Siltojen sulkemisesta huolimatta Metsähallitus vakuuttaa, että sekä Repovedellä että Hossassa pääsee retkeilemään monipuolisesti.

Aiemmin Repovedellä oli käytössä sillan korvaajana ainostaan lossi, mutta se ruuhkautui ajoittain pahoin kun silta ei ollut käytössä. Nyt Repovedessä sillan korvaajana toimii myös ylitysvene. Ylitysvene kulkee heinäkuussa joka päivä klo 10–18 välisenä aikana.

Hossassa Julma-Ölkyn alueella pääsee käyttökiellon aikana retkeilemään yhä järven molemmilla puolilla.

Jaa.
Exit mobile version