torstai, 19 syyskuun

Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan sekä lähes koko Lapin alueella oli sallittua metsästää metsähanhea ajalla 20.8 –27.8.2024.

Metsästyksen kokonaissaalis oli yhteensä 120 metsähanhea. Saaliista 45 yksilöä pyydettiin Kainuusta, 38 Lapista ja 37 Pohjois-Pohjanmaan alueelta.

Saalismäärä ja sen alueellinen jakauma vastasi Suomen riistakeskuksen ennakkoarviota, Riistakeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Metsästystä rajoitettiin paitsi ajallisesti, myös metsästäjäkohtaisella kausikiintiöllä, joka salli yhden metsähanhen metsästämisen, sekä kiellolla metsästää pelloilta tai käyttää ravintohoukutinta.

Metsähanhen metsästyksellä on merkittävä metsästyskulttuurinen arvo. Maa- ja metsätalousministeriön asetus on mahdollistanut rajatun metsähanhen metsästyksen Pohjois-Suomen pesimäalueilla vaarantamatta pesimäkannan kehittymistä.

Saalismäärät ovat hyvin tiedossa

Pakollisen saalisilmoituksen ansiosta metsähanhen saalismäärät tunnetaan hyvin. Metsästäjiä pyydetään edelleen lähettämään valokuva saaliiksi saadun metsähanhen päästä Suomen riistakeskukselle alalajin määritystä varten. Valokuvan voi lähettää osoitteeseen hanhi@riista.fi.

Metsähanhen pesimälevinneisyyttä kartoitetaan tulevinakin kesinä. Kartoitukset ovat tärkeä tietolähde arvioitaessa pesimäkannan laajuutta ja alueellisia metsästysmahdollisuuksia.

– Metsästäjiä pyydetään lähettämään havaintoja metsähanhien pesimä- tai sulkimapaikoista Suomen riistakeskukselle. Käsittelemme näitä tietoja luottamuksellisesti. Lisää havaintoja tarvitaan erityisesti Kainuusta, Koillismaalta ja Ylä-Lapin alueelta, kertoo riistapäällikkö Mikael Luoma Suomen riistakeskuksesta.

Jaa.
Exit mobile version