sunnuntai, 7 heinäkuun

Pelastuslaitoksen mukaan palo olisi varmuudella levinnyt taloon, ellei naapuri olisi pelastanut tilannetta.

Naapuri pelasti omakotitalon tulipalolta Oulun Talonpojankankaalla tiistai-iltana, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Mies oli kuullut poksahduksen äänen ulkoa ja tullut katsomaan, mistä on kyse. Naapurin asuntoauto oli tulessa aivan talon kuistin vieressä. Paikalle oli tullut myös talon asukas.

Paikalle tullut naapuri pyysi auton avaimet asukkaalta, minkä jälkeen hän ajoi auton pois talon vierestä pyörätielle noin 20 metrin matkan. Runsaan savun takia hän ajoi autoa ovi auki henkeään pidättäen.

Pelastuslaitoksen mukaan ilman ripeää toimintaa palo olisi varmasti levinnyt rakennukseen. Arvion mukaan minuutin kuluttua auton ajaminen ei olisi enää ollut mahdollista.

Pelastuslaitoksen mukaan vastaavissa tilanteissa ei ole syytä vaarantaa henkeä ja terveyttä, mutta tässä tapauksessa naapurin toiminta oli esimerkillistä.

– Nyt oli paikka pelastaa naapurin koti, ja se paikka käytettiin hienosti, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä kiittelee tiedotteessa.

Palo saatiin nopeasti hallintaan pelastuslaitoksen tultua paikalle. Auto tuhoutui kuitenkin palossa. Palon syttymissyyksi pelastuslaitos arvelee vuotaneen kaasun syttymistä.

Jaa.
Exit mobile version