tiistai, 2 heinäkuun

Ukkosrintama on aiheuttanut pelastuslaitokselle kymmeniä tehtäviä lauantaina Pohjois-Karjalassa. Sähköt ovat olleet pahimmillaan poikki lähes 5 000 taloudelta.

Pohjois-Karjalaan edennyt myrskyrintama työllisti pelastuslaitosta ja sähköyhtiötä lauantaina.

Pelastuslaitokselle tuli päivän aikana kaikkiaan 45 tehtävää. Pääosa niistä johtui puiden kaatumisesta teille ja sähkölinjoille. Aiemmista vuosista poiketen pelastuslaitosta työllisti samanaikaisesti myös useat rakennuspalot sekä ihmisen pelastamiseen liittyvät tehtävät.

Henkilövahingoilta ei ole päivän aikana täysin vältytty. Joensuussa mies sahasi myrskyssä konkeloon kaatunutta puuta ja jäi sen alle. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Lari Parkkisen mukaan mies loukkaantui onnettomuudessa.

Joensuussa sattui iltapäivällä myös toinen onnettomuus, kun auto törmäsi tielle kaatuneeseen puuhun Ahvenisentiellä.

Heinäveden Kermajärvellä puolestaan pelastuslaitos joutui pelastamaan kaksi vedenvaraan joutunutta ihmistä. Vene oli kaatunut, mutta veneilijöillä oli pelastusliivit päällä, eivätkä he loukkaantuneet tilanteessa.

Sähköt poikki lähes 5 000 taloudelta

Pohjois-Karjalan yli kaakkois-luodelinjalla edennyt myrsky katkoi sähköt enimmillään noin 4 700 taloudelta.

– Keskijännitevikoja on 25–30. Korjaamme ensin runkolinjat, minkä jälkeen alamme korjata pienjännitevikoja, selittää PKS Sähkönsiirron rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen.

Valtaosa vioista johtuu hänen mukaansa linjoille kaatuneista puista.

Yhtiöllä on lauantain aikana ollut korjaustöissä kolmisenkymmentä henkilöä.

Juttua päivitetty 29.6. klo 19.18: Päivitetty tieto Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tehtävien lukumäärästä päivän aikana.

Jaa.
Exit mobile version