sunnuntai, 6 lokakuun

Mies törmäsi elokuussa Pirkanmaalla kalastusta valvoneiden veneeseen. Poliisi vakuuttui esiselvityksessään siitä, ettei veneilijä tiennyt törmänneensä kalastuksenvalvojiin.

Ikaalisissa kalastuksenvalvojien veneen kylkeen törmännyt mies on määrätty maksamaan 14 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapaus sattui Kyrösjärvellä 2. elokuuta. Pirkanmaan Kalatalouskeskuksen kalastuksenvalvoja ja paikallinen toimija olivat tarkistamassa lupia rapumerroista, kun veneilijä ajoi kovaa vauhtia lähelle valvontavenettä ja törmäsi sen laitaan.

Yle kertoi välikohtauksesta aiemmin elokuussa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Panu Rautio Sisä-Suomen poliisista kertoo, että aluksi pohdittiin myös sitä, olisiko tilanteessa syytä epäillä virkamiehen väkivaltaista vastustamista.

Poliisi vakuuttui esiselvityksessään kuitenkin siitä, ettei törmääjä tunnistanut törmäyksen kohteeksi joutuneita kalastuksenvalvojiksi.

– Törmääjä luuli, että pitkäkyntiset olivat tyhjentämässä hänen rapumertojaan.

Kalastuksenvalvojalla oli ollut valvojan kortti kaulassa ja kalastuksenvalvojan lippalakki päässä. Lisäksi veneen kyljessä lukee Pirkanmaan Kalatalouskeskus.

Mies sai sakkoja, koska poliisin mukaan hän ei noudattanut vesikulkuneuvolla liikkuessaan olosuhteiden edellyttämää varovaisuutta, vaan törmäsi kalastuksenvalvojien veneeseen.

Törmäyksen kohteeksi joutunut vene kärsi tilanteessa pieniä vahinkoja.

Pirkanmaan Kalatalouskeskus vaati törmääjältä sadan euron vahingonkorvausta aineellisista vahingoista. Törmääjä on maksanut korvauksen.

Tapauksen tutkinta on päättynyt.

Jaa.
Exit mobile version