keskiviikko, 9 lokakuun

Hovioikeus tuomitsi miehen 3,5 vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen lapsenraiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Itä-Suomen hovioikeus on koventanut lapsenraiskauksesta tuomitun parikymppisen miehen vankeustuomiota puolella vuodella.

Hovioikeus tuomitsi miehen 3,5 vuoden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli joulukuussa tuominnut miehen kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat, että mies syyllistyi lapsenraiskauksen lisäksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tutustuivat Snapchatissa

Mies oli tutustunut nuorten suosimassa Snapchat-sovelluksessa alaikäiseen lapseen. Mies oli tuolloin 21-vuotias ja lapsi 13-vuotias.

Mies ja lapsi olivat jutelleet sovelluksessa pidemmän aikaa ennen ensimmäistä tapaamista. Mies oli ollut kaikkiaan viisi kertaa sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa.

Lisäksi mies oli useita kertoja kosketellut lasta rintojen ja takapuolen alueelle. Sukupuoliyhteyksiin tai kosketteluihin ei liittynyt pakottamista tai satuttamista.

Teot tapahtuivat syyskuun 2022 ja toukokuun 2023 välisenä aikana. Lapsi oli tekoajankohtana 13–14-vuotias. Mies oli alusta saakka ollut tietoinen lapsen iästä.

Mies myönsi tavanneensa lasta muun muassa asunnollaan, mutta hänen mukaansa kyseessä oli ollut ainoastaan kaverisuhde. Hän kiisti kaiken väitetyn seksuaalisen kanssakäymisen lapsen kanssa.

Mies vaati syytteen hylkäämistä

Hovioikeus käsitteli tapahtumia, sillä tuomittu valitti käräjäoikeuden päätöksestä. Ensisijaisesti mies vaati, että hovioikeus hylkää syytteen ja siihen perustuvat vaatimukset.

Toissijaisesti mies vaati, että rangaistusta alennetaan. Lisäksi hän vaati korvausten alentamista. Käräjäoikeus oli määrännyt miehen maksamaan uhrille runsaan 11 000 euron korvaukset.

Uhri ja syyttäjä vastustivat miehen vaatimuksia. Sen sijaan syyttäjä vaati, että miehen rangaistusta korotetaan 3,5 vuoteen.

Hovioikeus päätyi korottamaan tuomiota. Vaatimukset korvausten alentamisesta oikeus hylkäsi. Mies pidetään edelleen vangittuna.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan sille voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Valituslupaa on pyydettävä joulukuun 9. päivään mennessä.

Jaa.
Exit mobile version