sunnuntai, 19 toukokuun

Noin parikymppinen mies sai yli neljän vuoden vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä.

2000-luvun alussa syntynyt mies on saanut Itä-Suomen hovioikeudelta neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen isänsä tapon yrityksestä. Tuomio koveni muutamalla kuukaudella Etelä-Savon käräjäoikeuden tekemästä päätöksestä.

Teko tapahtui syksyllä 2022 Mikkelissä. Uhri saapui ravintolaillan jälkeen kotiinsa, jossa hänen poikansa oli vierailemassa ja juomassa lonkeroa. Hovioikeuden päätöksen mukaan isä oli keskustellut poikansa kanssa muun muassa hänen ja pojan äidin avioerosta, minkä epäillään käynnistäneen väkivaltaiset tapahtumat.

Isällä ei ole tarkkoja muistikuvia, miten yö eteni. Hän heräsi seuraavana aamuna verisenä ja vakavasti loukkaantuneena. Häntä oli puukotettu yhteensä kahdeksan kertaa kaulan, niskan ja ylävartalon alueelle. Uhri hoiperteli porraskäytävään ja sai naapurinsa hälyttämään ambulanssin.

Syytetyllä on huume- ja rikostaustaa. Teon jälkeen isä oli keskustellut toisen poikansa kanssa tapahtumista ja ilmaissut huolensa puukottajan tulevaisuudesta. Uhri ja syytetty olivat toisen pojan mukaan läheisiä. Isä oli muun muassa kutsunut kodittoman poikansa useita kertoja yöpymään asunnolleen.

Saman vuoden 2022 aikana syytetty oli tehnyt myös pienempiä rikoksia, kuten anastuksia.

Vankeusrangaistuksen lisäksi tekijä tuomittiin maksamaan uhrille vahingonkorvauksia kivusta, särystä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta. Tuomioon voi hakea valitusoikeutta korkeimmalta oikeudelta.

Yle ei julkaise tekijän nimeä uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

Jaa.
Exit mobile version