maanantai, 23 syyskuun

Tuomittu mies odotti uhriaan tämän asunnolla, ja surmasi hänet veitsellä viime syksynä.

Mikko Rita,

Katri Tihilä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1963 syntyneen miehen alentuneesti syyntakeisena murhasta 10 vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Henkirikos tapahtui viime syksynä Kauniaisissa Lippajärventiellä.

Käräjäoikeus katsoi, että noin 60-vuotias mies tappoi tahallaan vakaasti harkiten vuonna 1964 syntyneen miehen tämän asunnon edustalla.

Henkirikoksesta tuomittu matkusti Helsingistä Kauniaisiin uhrin asunnolle. Hän oli varustautunut teräaseella ja hänen tarkoituksenaan oli tappaa uhri.

Mies odotti uhria noin puoli tuntia asunnon edessä. Kun uhri saapui asunnolleen ja näki miehen, hän juoksi hakemaan apua naapurista.

Tuomittu mies tavoitti uhrin naapurin ulko-oven rapulla ja löi uhria veitsellä useita kertoja. Uhri sai yhdeksän pistovammaa eri puolelle kehoa.

Tekijä poistui tapahtumapaikalta välittömästi teon jälkeen, ja uhri kuoli tapahtumapaikalle. Poliisi otti epäillyn miehen kiinni myöhemmin samana iltana Helsingistä. Kiinniotto tapahtui rauhallisesti.

Käräjäoikeuden tiedotteen mukaan uhri kuoli väkivallan ja sen aiheuttamien vammojen seurauksena. Kuolinsyyksi todettiin useiden pistovammojen aiheuttama runsas verenvuoto, joka romahdutti verenkierron.

Oikeus totesi teon olleen raaka ja julma, mutta ei erityisen raaka ja julma rikoslain 21 luvun 2 §:n tarkoittamalla tavalla.

Henkirikoksen taustalla oli vuosia jatkunut mustasukkaisuus, joka oli äitynyt vainoamiseksi ja väkivallalla uhkailuksi, ilmeni tapauksen esitutkinta-aineistosta.

Käräjänoikeus tuomitsi miehen korvaamaan uhrin molemmalle aikuiselle lapselle teolla aiheutetusta kärsimyksestä muun muassa 15 000 euroa. Lisäksi oikeus tuomitsi miehen korvaamaan uhrin puolisolle teolla aiheutetusta kärsimyksestä 9 000 euroa.

Yle ei julkaise alentuneesti syyntakeisena tuomitun nimeä.

Jaa.
Exit mobile version