sunnuntai, 7 heinäkuun

Myyntisumma on Kauppalehden mukaan huomattava.

Suuri ranskalainen öljy-yhtiö Total Energies on ostanut Haminan satamassa toimivan STR Tecoilin. Ranskalaisyhtiö tiedotti asiasta Pariisissa maanantaina.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti. STR Tecoilin toimitusjohtaja Juha Kokko kertoo lehdelle myyntisumman olevan huomattava, mutta tarkkoja lukuja ei kerrota julkisuuteen.

Ranskalaisyhtiö on alallaan maailman suurimpia ja sen liikevoitot ovat kymmeniä miljardeja euroa vuodessa. Total Energies valmistaa muun muassa suuria määriä voiteluaineita, ja kaupan myötä yhtiö saa käyttöönsä yhä enemmän kierrätettyä öljyä.

STR Tecoil kerää ja kierrättää Haminan satamassa monenlaisia öljyjä kuten moottori-, vaihteisto ja kompressoriöljyjä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 54,6 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan voitto oli 4,9 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Kokko kertoo Kauppalehdelle, että kauppa auttaa yhtiötä kasvamaan suuremman rahoituksen turvin.

Tecoilin henkilöstö jatkaa Kauppalehden mukaan entisillä ehdoilla vanhoina työntekijöinä, ja myös toimitilat säilyvät ennallaan. Tecoililla on työntekijöitä reilu 60 henkeä.

Jalostamo toimii Haminan satamassa ympärivuorokautisesti, ja sen tuotantokapasiteetti on 50 000 tonnia vuodessa.

Ympäristöystävällisten öljyjen kysyntä kasvaa

Ranskalaisyhtiön tiedotteessa kehutaan, että haminalaisyhtiöllä on markkinoiden paras öljyn kierrätysjärjestelmä.

Yhtiön voiteluaineista vastaava varapresidentti Pierre Duhot kertoo tiedotteessa, että syntynyt kauppa auttaa yhtiötä vastaamaan ympäristöystävällisten tuotteiden kasvavaan kysyntään.

Ranskalaisyhtiössä on enemmän kuin satatuhatta työntekijää, ja se on aktiivinen toimija noin 120 maassa.

Bisnesideana jäteöljyn kierrätys

STR Tecoil kertoo verkkosivuillaan muuttavansa vihreällä vedyllä ja aurinko- ja tuulivoimalla jäteöljyn voiteluöljyn raaka-aineeksi.

– Voiteluöljy ei siis enää ole kertakäyttötuote, vaan se voidaan kierrättää ja käyttää lukemattomia kertoja, kertoo yhtiö verkkosivuillaan.

Yhtiö kerää yli 60 miljoonaa litraa jäteöljyä vuodessa.

Jaa.
Exit mobile version