keskiviikko, 9 lokakuun

Opposition kansanedustajista ulkomaankauppa- ja kehitysministerin luottamuksen puolesta äänestivät vain keskustan Pekka Aittakumpu sekä perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.) on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 99–74. Tyhjiä ääniä ei annettu ja poissa oli yhteensä 26 edustajaa.

Kaikki paikalla olleet hallituspuolueiden edustajat äänestivät Tavion luottamuksen puolesta.

Opposition kansanedustajista luottamuksen puolesta äänestivät vain Pekka Aittakumpu (kesk.) sekä perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Timo Vornanen.

Myös Petteri Orpon (kok.) hallitus sai tänään keskiviikkona järjestetyssä luottamusäänestyksessä eduskunnalta vihreää valoa äänin 98–76.

Yle näytti äänestyksen suorana kello 14 alkaen.

Toissa viikolla uutisoitiin, että Tavio päätti kesäkuussa Suomen jäävän Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvän tasa-arvoliittouman ulkopuolelle.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb kritisoi sitä, että hänelle ei kerrottu päätöksestä. Myös Orpon mukaan liittoumaan osallistuminen olisi ollut hallituksen linjan mukaista.

SDP antoi epäluottamuslauseen eilen tiistaina eduskunnan täysistunnossa. Epäluottamusta ministeri Taviolle esittänyt kansanedustaja Elisa Gebhard (sd.) epäili, että ministeri Tavion henkilökohtaiset ennakkoluulot haittaavat jo Ukrainan tukemista.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) esitti epäluottamusta koko Orpon hallitukselle. Hän piti outona, että hallituksen sisältä tulee ulkopolitiikkaan liittyen erilaisia viestejä.

Epäluottamusäänestys järjestettiin vain päivä epäluottamuslauseen antamisen jälkeen. Näin aihe ei jää vellomaan ja hallitse jälleen huomenna torstaina eduskunnan viikottaista kyselytuntia.

Pääministeri Orpo kertoi viime viikon lopulla, ettei hallitus peru päätöstä osallistumisesta Ukrainan jälleenrakennushankkeeseen.

Hallitus kuitenkin sisällyttää Ukrainan jälleenrakennussuunnitelman toiseen osaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä koskevan osion.

Sitä valmistelee Tavion lisäksi tasa-arvoasioista vastaava sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok).

Jaa.
Exit mobile version