perjantai, 5 heinäkuun

Yle kerää tarinoita festivaalikansan salakuljetusyrityksistä. Tuttuja ovat monet kekseliäät keinot aina alkoholilla terästetyistä vesimeloneista rintaliivipiiloihin.

Festivaalialueiden turvatarkastajien läpi kulkee parhaimmillaan kymmeniä tuhansia ihmisiä päivässä. Festivaaleilla on tiukat rajoitukset siitä, mitä alueelle saa ja ei saa tuoda.

Esimerkiksi Turussa ensi viikonloppuna järjestettävässä Ruisrockissa kiellettyjen asioiden listalla ovat muun muassa alkoholi, huumausaineet, lasipullot, aerosolit ja useat vahingoittamiseen tarkoitetut välineet. Sateenvarjot, lastenrattaat ja retkituolit ovat myös kieltolistalla.

Kiellettyjen tavaroiden lista näyttää samankaltaiselta myös muiden suurten festivaalien kuten Ilosaarirockin, Blockfestin ja Flow Festivalin infosivuilla. Tuska-festivaalien sivuilla kerrotaan, että jopa naulasta tehty rannekoru voi jäädä turvatarkastajan haaviin.

Erityisesti alkoholia on ajan saatossa pyritty viemään festivaalialueille mitä erilaisimmin keinoin. Minigrip-pusseja rintaliiveissä ja jallupulloja housun etuosissa. Ruisrockin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen kertoi vuonna 2014, että portille ei voi tuoda mitään epäilyttävämpää kuin alkoholilla kyllästetyn vesimelonin.

Kerro meille, mitä olet salakuljettanut tai yrittänyt salakuljettaa turvatarkastuksen läpi. Miten onnistuit? Teemme aiheesta juttua.

Tietoja käytetään vain journalististen sisältöjen tekemiseen. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, niitä käsittelevät vain kyseisen sisällön tekijät ja ne poistetaan käytön jälkeen. Saatamme olla vastanneisiin yhteydessä lisätietojen saamiseksi.

Jaa.
Exit mobile version