perjantai, 20 syyskuun

Tavio ei kiistä asiaa MTV:n uutisille ja sanoo, että kyse on painopistevalinnasta.

Suomi ei osallistu Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvään tasa-arvoliittoumaan, kertoo MTV:n uutiset. Päätöksen teki perussuomalaisten ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.)kesäkuussa.

MTV:n mukaan useat virkamieslähteet kertovat, että Tavio päätti Suomen jäävän liittoumasta ulos siksi, että sen on tarkoitus edistää myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Tavio ei kiistä asiaa MTV:n uutisille ja sanoo, että kyse on painopistevalinnasta.

– Ukrainan osalta humanitäärisen avun puolella on ollut painopisteenä enemmän vammaiset, vanhukset ja tällä tavalla. Kyse on sinänsä painopistevalinnasta, Tavio sanoo MTV:lle.

Tasa-arvoliittouma perustettiin Ukrainan jälleenrakennuskonferenssissa Berliinissä kesäkuussa. MTV kertoo, että liittouman takana ovat erityisesti Ukrainan ja Saksan hallitukset. Lisäksi keskeisessä roolissa on YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin Ukrainan-osasto.

Liittoumaan osallistuvat muun muassa Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Britannian ja Yhdysvaltain ulkoministeriöt tai kehitysyhteistyövirastot sekä EU.

Jäsenet ovat sitoutuneet huomioimaan erityisesti naisten ja miesten välisen tasa-arvon sekä naisnäkökulman Ukrainan jälleenrakentamisessa. MTV kertoo, että liittoumassa on kyse ennemmin poliittisesta sitoutumisesta kuin konkreettisiin hankkeisiin tai rahaa vaativiin panostuksiin sitoutumisesta.

Korjattu 20.9. klo 9.06 Tekstissä luki alun perin YK:n naisjärjestö. Sen nimi on YK:n tasa-arvojärjestö UN Women.

Jaa.
Exit mobile version