torstai, 24 lokakuun

Tunnetuista museokohteista suljetaan Seurasaari, Hvitträsk, Louhisaari ja Langinkoski.

Museoviraston yt-neuvottelut johtavat museokohteiden sulkemiseen, palvelujen supistamiseen ja henkilöstön laajoihin lomautuksiin.

Yt-neuvotteluissa haettiin 3,2 miljoonan euron leikkauksia ensi vuoden toimintamenoista.

Museovirastossa toimivan Suomen kansallismuseon museokohteista suljetaan Helsingissä sijaitseva Seurasaaren ulkoilmamuseo ja kansallisromanttinen arkkitehtuurikohde Hvitträsk Kirkkonummella.

Museovirasto sulkee myös Louhisaaren kartanolinnan Askaisissa sekä Langinkosken keisarillisen kalastusmajan Kotkassa.

– Nyt päätetyillä toimilla on merkittäviä vaikutuksia kulttuuriperintötyöhön valtakunnallisesti. Museoiden sulkemisella on aluetaloudellisia vaikutuksia, mahdollisuudet valtakunnalliseen ja kansainväliseen alan verkostoyhteistyöhön hiipuvat, ja viranomaispalveluiden heikkeneminen hidastaa sekä yksityisten että julkisten toimijoiden hankkeita, sanoo Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo tiedotteessa.

Ei irtisanomisia, paljon lomautuksia

Museovirasto lomauttaa noin 150 työntekijäänsä eripituisiksi ajanjaksoiksi. Lomautusajat vaihtelevat neljästä viikosta toistaiseksi jatkuviin. Myös määräaikaisia työntekijöitä vähennetään ja kausityöntekijöitä jätetään palkkaamatta.

Henkilöstöratkaisuilla saadaan aikaan noin 2,4 miljoonan euron säästöt ensi vuonna.

Yt-menettelyssä neuvoteltiin alun perin enintään 30 työntekijän irtisanomisesta. Viraston mukaan irtisanomisilta kuitenkin vältyttiin muilla henkilöstöratkaisuilla ja palvelunostojen leikkauksilla.

Ensi vuodelle suunnitelluista palvelunostoista Museovirasto leikkaa noin viidenneksen eli 1,4 miljoona euroa.

Museovirastossa työskentelee vakituisesti noin 220 ihmistä.

Jaa.
Exit mobile version