perjantai, 11 lokakuun

Karjalan rata avautuu junaliikenteelle arviolta iltakymmenen tienoilla, ja perjantaiaamun henkilöliikenteen arvioidaan kulkevan normaalisti.

Viimeöinen myrsky aiheutti ratavaurioita Karjalan radalla Itä- ja Kaakkois-Suomessa.

Yksittäisiä puita on kaatunut useissa paikoissa junaradalle vioittaen junaradan sähkölankoja.

Esimerkiksi Kiteen Kesälahden ja Parikkalan välisellä rataosuudella myrsky katkoi aamuyöllä sähköt. Väylävirasto kunnostaa paikkoja, joissa puita on kaatunut radalle.

Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotti vähän kello 16:n jälkeen, että korjaustyöt jatkuvat yhä Parikkalan ja Parikkalan Saaren välillä. Junat korvataan linja-autoilla Parikkalan ja Kesälahden välillä.

Rataliikennekeskuksesta kerrottiin kello 19.30, että korjaustöiden odotetaan valmistuvan noin kello 22. Henkilöjunaliikennettä ei rataosuudella enää myöhäisillan aikana kulje, mutta tavarajunat pääsevät liikkeelle ja aamun henkilöjunien odotetaan kulkevan normaalisti.

Tuhoja korjattiin yölläkin

– Jokainen yksittäinen puu aiheuttaa liikennöimishäiriön. Puut poistetaan ensimmäisenä ja sen jälkeen korjataan ratainfra, kertoo Väyläviraston sähköradan käytönjohtaja Janne Nieminen.

Kouvolassa ja se lähialueen rataosilla kaatuneet puut työllistivät Väyläviraston huolto- ja kunnossapitohenkilöstöä puolestayöstä alkaen. Torstaina puoleen päivään mennessä Kouvolan rataosuudet oli saatu korjattua.

– Koko Suomen rataverkkoa on korjaamassa kymmeniä henkilöitä ja useita koneita. Viimeisimmät vauriot ovat Etelä-Suomen pohjoisosissa ja Itä-Suomessa usealla eri rataosalla, Nieminen sanoo.

Fintrafficilla ei ollut vielä aamulla raporttia kaatuneiden puiden määrästä.

Linja-autokuljetus korvaa junan

Joensuusta lähti aamulla neljä linja-autollista matkustajia kohti Helsinkiä. Konduktööri Satu Suhonen avusti matkustajia siirtymään linja-auton kyytiin.

– Saapumisajasta Helsinkiin en vielä uskalla sanoa mitään. VR on kuitenkin velvollinen kuljettamaan matkustajat perille paikkaan, johon lippu on ostettu. Eli uutta lippua ei kannata ostaa, Suhonen sanoo.

Karjalan radan korjaustöiden arvioidaan jatkuvan iltapäivään asti.

Muokattu 10.10. kello 14.03. Jutussa päivitetty tietoja siitä, että VR kuljettaa matkustajia linja-autoilla Kitee–Parikkala välillä. Aamulla matkustajat taittoivat linja-autolla Joensuu–Kouvola välin.

Muokattu 10.10 klo 16.28: Päivitetty juttuun Fintrafficin tuorein tieto, jonka mukaan korjaukset jatkuvat toistaiseksi Parikkalan ja Saaren välillä ja linja-autot korvaavat junat Parikkalan ja Kesälahden välillä.

Muokattu 10.10. klo 19.39: Päivitetty juttuun Fintrafficilta saatu tieto Karjalan radan korjausarviosta.

Jaa.
Exit mobile version