sunnuntai, 20 lokakuun

Kuopion Palloseura päätti kautensa historialliseen voittoon ja otti itselleen Suomen mestaruuden kotikentällään.

Kannatuslaulut ja rummut kaikuivat hämärässä illassa, kun Kuopion Palloseuran fanikatsomo kannusti joukkueensa voittoon. KuPS löi kotikentällään HJK:n 1–0 ja otti Suomen mestaruuden itselleen.

Keltamusta kulkue lähti torin nurkalta kohti jalkapallostadionia jo ennen neljää, ja huudot kimpoilivat rakennusten seinistä:

– Sun vuokses täällä laulan ja seuraan minne vaan. Halki koko Suomen ja kauas Eurooppaan!

Fanit pääsivät lauantaina todistamaan historiallista voittoa. Viimeksi KuPS on sinetöinyt Suomen mestaruuden kotikentällään 68 vuotta sitten eli 1956. KuPSin edellinen Suomen mestaruus tuli 2019.

Kuopiolainen Arto Tuhkanen ja turkulainen Petri Asikainen olivat yhtä hymyä ottelun jälkeen. Molempien sydämet sykkivät KuPSille.

– Loppuun asti puristettiin ja jännitystä piisasi. Kiva oli katsoa ottelua fanina, Asikainen toteaa.

Tällä kertaa kaverukset seurasivat ratkaisuottelun yhdessä. Viisi vuotta sitten Asikainen oli kentän laidalla Turussa, kun KuPS kaatoi Interin. Silloin Tuhkanen seurasi ottelua ravintolassa Kuopiossa

– Ihan hävetti mutta nyt olin oikeassa paikassa. Banzai! Tuhkanen summaa.

Tämä kausi oli poikkeuksellinen myös siksi, että KuPSilla on hallussaan myös Suomen cupin mestaruuspokaali.

Voittoa juhlittiin kentällä ja katsomossa, minkä jälkeen fanit siirtyivät keskustaan. Johannes Roimaa ja Tuuli Liukkonen seurasivat ottelua fanikatsomosta ja Roimaa kertoo laulaneensa joka biisissä mukana.

– Suomen jalkapallo ei kiinnostanut minua koskaan, mutta kun pari vuotta sitten muutin Kuopioon, rakkaus syttyi KuPSiin ja Kalpaan, Roimaa selvittää.

Kuopiolainen Tuomas Tossavainen saapui pelin jälkeen torille odottamaan mestareita. Lokakuun yökään ei onnistunut viilentämään juhlatunnelmaa

– Tänään vedetään päätyyn asti, Tossavainen lupaa.

Jaa.
Exit mobile version