lauantai, 19 lokakuun

Koskela sanoo puhuneensa paljon myös ay-liikkeestä ja talouspolitiikasta.

Marica Paukkeri,

Kari Ikävalko

Minja Koskela on ollut jo ennakkoon vahvoilla Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Yle kysyi häneltä ennen valintaa puheenjohtajaksi muun muassa sitä, miten hän aikoo johtaa puoluetta menestyksekkäästi johtaneen Li Anderssonin jälkeen.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja mainitsee vahvuudekseen korkean motivaation ja tiimipelitaidot.

– Puolueen puheenjohtajan tehtävä on edistää asioita, joista jäsenet ovat yhdessä linjanneet. Ei siis voi olla mikään yksinäinen susi. Lisäksi olen asioihin intohimoisesti suhtautuva ihminen, joka ei pelkää poliittisilla areenoilla käytävää, tiukkaakin keskustelua. Olen omimmillani paineen alla, Koskela kuvaa.

Helsinkiläistä Koskelaa on kuvattu mediassa jopa ”punavihreän kuplan täydelliseksi edustajaksi”.

Koskela on syntynyt 1987 Heinävedellä. Koulutukseltaan hän on musiikin tohtori ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Koskela painottaa tekevänsä politiikkaa asiasisällöt edellä ja puhuneensa eduskunnassa paljon esimerkiksi ay-liikkeestä ja talouspolitiikasta.

– Asioista puhuminen on minun vahvuuteni, ja siten teen jatkossakin politiikkaa. Sille, mitä leimoja minuun laitetaan, en mahda yhtään mitään.

Koskelan mukaan hänen heikot kohtansa liittyvät ajankäyttöön. Koskela on kertonut harkinneensa puheenjohtajakisaan lähtöä pitkään etenkin perhesyistä. Hänellä on pieni lapsi. Koskela tapailee kansanedustaja Timo Furuholmia (vas.).

Koskela katsoo, ettei kukaan tule puheenjohtajan tehtävään valmiina, vaan siihen kasvetaan.

– Aina kysytään, pelottavatko Lin suuret saappaat, ja kyllä se varmasti kaikkia mietityttää. Uskon kuitenkin siihen, että niiden suurien saappaiden viereen pitää laittaa vain omat lenkkarit, vetää ne jalkaan ja ruveta töihin, Koskela sanoo.

Jaa.
Exit mobile version