maanantai, 1 heinäkuun

Nainen myönsi puukotuksen ja sanoi uskoneensa, että mies käyttää hyväkseen nuoria tyttöjä. Nainen tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut seksin aikana miestä puukottaneen naisen vuosien vankeuteen. Nainen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhan yrityksestä tänään perjantaina.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi naisen syyskuussa todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Parikymppinen nainen myönsi puukottaneensa 40-vuotiasta miestä Kauniaisissa. Käräjäoikeuden aiemmin antaman välituomion mukaan nainen ja mies olivat tutustuneet aiemmin ja harrastaneet seksiä jo aiemmalla tapaamiskerralla. Nainen kertoi oikeudessa, että ensimmäisen kerran jälkeen hänelle oli tullut ”tahto lopettaa tämä asia”. Hän kertoi tämän tarkoittavan halua murhata mies.

Nainen sanoi uskoneensa, että mies käyttää hyväkseen nuoria tyttöjä. Oikeuden mukaan nainen suunnitteli tekoaan ja toimi tilanteessa tahallisesti.

Oikeus katsoi, että vaikka naisen todettiin mielentilatutkimuksessa olleen tekoaikaan alentuneesti syyntakeinen, hän oli silti tietoinen toiminnastaan.

Piilotti veitsen tyynyn alle

Uhri kertoi oikeudessa, että nainen oli aloitteellinen tapaamisessa, jossa väkivallanteko tapahtui. Miehen mukaan heidän suhteensa oli ollut hyvä, ja hän sanoi käsittäneensä, että siihen liittyi molemminpuolisia tunteita.

Oikeuden mukaan nainen piilotti veitsen ennen seksiä tyynynsä alle. Mies makasi tilanteessa selällään ja nainen istui hänen päällään.

Tuomion mukaan nainen otti yhdynnän aikana veitsen käteensä ja alkoi löydä sillä miestä. Iskut osuivat miehen ylävartaloon. Naisen viillettyä miestä kaulaan tämä onnistui saamaan veitsen naiselta ja pakenemaan asunnosta.

Mies soitti itse hätäkeskukseen. Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän yksityisasunnolle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 3. syyskuuta 2023. Kun poliisi saapui paikalle, uhri löytyi hengenvaarallisessa tilassa.

Poliisi antoi uhrille ensiapua ambulanssin tuloon asti, ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Välituomion mukaan nainen oli kärsinyt epävakaudesta, johon liittyi kyvyttömyys valita omia tekojaan sekä halu tehdä väkivaltaa. Oikeus katsoi, ettei tapahtumiin liittynyt mitään sellaista, mikä olisi tehnyt väkivallasta oikeutettua.

– Käräjäoikeus katsoo, ettei (naisen) alentunut syyntakeisuus tässä tapauksessa vähennä hänen syyllisyyttään erityisen merkittävästi, sanotaan tuomiossa.

Nainen tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen. STT ja Yle eivät julkaise alentuneesti syyntakeisena tuomitun nimeä.

Jaa.
Exit mobile version