sunnuntai, 7 heinäkuun

Eläinhoitolaan toimitetut ilveksenpennut yritetään palauttaa takaisin luontoon. Niiden selviytyminen on kuitenkin vielä epävarmaa.

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin päätyi maanantaina kaksi pientä ja nälkiintynyttä ilveksenpoikasta. Ensimmäinen löytyi tieltä ja toinen lähistön metsästä. Ilvekset ovat alle kuukauden ikäisiä.

– Kun ensimmäinen tieltä löytynyt toimitettiin meille, saimme villieläinhoitajalta ohjeen lähteä välittömästi paikalle haravoimaan metsää, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anna-Maija Pellonpää.

Etsintäpartio sai kutsuhuudoilla yhteyden toiseen samanlaiseen rääpäleeseen, joka löytyi tien läheltä metsästä yksinään. Metsästä löytynyt pentu toimitettiin niin ikään Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin sisaruksensa seuraan.

Yhdistys kertoo tapahtumasta kuvien kera Facebook-sivullaan.

– Pennut olivat aivan luurankoja, todennäköisesti ovat menettäneet emonsa juhannuksen jälkeen. Niitä ruokittiin aluksi maidonkorvikkeella, Anna-Maija Pellonpää kertoo.

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistys antoi ilveksille ensiavun, sen jälkeen ne toimitettiin villieläinten hoitoon erikoistuneisiin käsiin.

Ilvespentujen nykyistä hoitopaikkaa Pellonpää ei halua kertoa.

– Halutaan antaa villieläinhoitajille työrauha. Suurpetojen ja isojen kissapetojen viha on niin suurta.

Ilveksenpennut on tarkoitus palauttaa takaisin luontoon. Anna-Maija Pellonpää ei osaa arvioida, kuinka todennäköistä on, että suunnitelma onnistuu.

– Ei olla selvillä vesillä vielä. Voi olla, että pennut löydettiin liian myöhään. Ne olivat niin nälkiintyneitä.

Ilvespentujen löytyminen ja päätyminen eläinhoitolaan ei ole eläinsuojelutyössä jokapäiväistä. Pellonpää ei itse omalla monivuotisella eläinsuojelu-urallaan moista tapahtumaa ole aiemmin päässyt todistamaan.

– En todellakaan. Kyllä tämä on once in a lifetime -juttu.

Vähän vastaavanlainen tapaus yksin metsästä löydetystä ja itkevästä ilveksenpennusta sattui viime vuonna Sotkamossa.

Jaa.
Exit mobile version