lauantai, 18 toukokuun

Tierin sovelluksella vuokrattavia sähköpyöriä on ollut Suomessa kuudessa kaupungissa.

Saksalaisen Tierin vuokrattavia sähköpolkupyöriä ei tule tänä kesänä Suomen kaupunkeihin.

Yrityksen yhteiskuntasuhdevastaava Juho Lindgren kertoo Ylelle sähköpostitse, että pyöristä on yrityksen sisällä kova kilpailu.

– Jouduimme siirtämään pyörät Suomesta Keski-Euroopan kaupunkeihin, joissa olemme voittaneet kilpailutuksia, sanoo Lindgren.

Tierillä on ollut sovelluksella vuokrattavia sähköpyöriä menneinä kesinä Vantaalla, Jyväskylässä, Oulussa, Joensuussa, Lappeenrannassa ja Vaasassa. Lindgren ei kerro, kuinka paljon Suomessa on ollut enimmillään vuokrattavia pyöriä.

Tier ilmoitti jo viime kesänä, että se luopuu sähköpyöristä Joensuussa. Yritys perusteli tuolloinkin pyörien siirtoa Euroopan kaupungeissa yleistyneellä kilpailutuksella.

– Kaupungit määrittelevät kilpailutuksessa, miten paljon ne haluavat sähköpotkulautoja ja -pyöriä. Päädyimme siirtämään Joensuun sähköpyörät kaupunkiin, jonka kilpailutuksen Tier voitti, maajohtaja Elina Bürkland kommentoi Ylelle pyörien siirtoa viime heinäkuussa.

Sähköpyöriä on ollut Suomessa kesästä 2022 alkaen, ja niitä on voinut vuokrata samalla sovelluksella kuin Tierin sähköpotkulautoja.

Yritys jatkaa edelleen sähköpotkulautojen vuokraamista monessa Suomen kaupungissa.

Korjattu kello 15.25 jutun alusta lause, jossa luki, että Tierin sähköpotkulautoja eikä -pyöriä tule tänä kesänä Suomeen. Tier luopuu toistaiseksi vain sähköpyörien tarjoamisesta Suomessa.

Jaa.
Exit mobile version