maanantai, 23 syyskuun

Energiajuomahanat ovat osa uuden palvelukonseptin kokeilua Osuuskauppa Hämeenmaan alueella. Nuorten lisäksi energiajuomat maistuvat myös monille autoilijoille.

Osuuskauppa Hämeenmaa tarjoaa neljän ABC-liikenneaseman buffet-ravintolassa energiajuomaa suoraan hanasta vaihtoehtona esimerkiksi vedelle, maidolle, kotikaljalle ja limsoille.

Ensimmäinen energiajuomahana otettiin käyttöön vuodenvaihteessa ja loput helmi-toukokuussa 2024.

ABC:n ryhmäpäällikkö Sami Kovasen mukaan energiajuoma lisättiin hanajuomavalikoimaan osana uuden buffetmaailma-konseptin pilottihanketta. Kokeilu koskee Lahden Renkomäen, Heinolan, Hämeenlinnan Tiiriön sekä Riihimäen ABC-asemia.

– Pääsääntöisesti asiakaskuntamme on autoilevaa kansaa. Trendi on nähtävissä, että kuljettajat haluavat piristystä. Sekä energiajuomien että niin sanottujen hyvinvointijuomien kuluttajakysyntä on koko ajan lisääntynyt, sanoo Kovanen.

Energiajuomat sisältävät sokeria, vettä ja kofeiinia sekä usein myös muita piristäviä yhdisteitä.

Nuoret ostavat juomansa kaupasta

Hanajuomat sisältyvät noutopöytäruokailun hintaan, eli buffetin asiakas voi halutessaan nauttia energiajuomaa rajattomasti.
ABC-myymälän puolella samaa, hanasta löytyvää energiajuomamerkkiä myydään tölkeissä tai pulloissa. Myös muita energiajuomamerkkejä on tölkkitavarana tarjolla runsaasti. Energiajuomat ovat erityisesti nuorten suosiossa.

– Harva tulee ruokailun yhteydessä tolkuttomasti juomaan pelkästään energiajuomia tai vaikka limsaa. Ne, jotka energiajuomia paljon kuluttavat, hakevat juomansa yleensä sieltä marketin hyllystä eivätkä meidän buffetmaailman hanoista, toteaa Kovanen.

Hänen mukaansa ABC-noutopöytien ruokajuomista selvästi suosituimpia ovat edelleen perinteiset vesi, maito ja kotikalja.

Asiasta uutisoi ensin Etelä-Suomen Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version